Hrvatska
Tricom Garafolića Dinamo 'srušio' Dubravu

Tricom Garafolića Dinamo 'srušio' Dubravu

Humanitarni susret

  1. U humanitarnom susretu pred ispunjenom dvoranom u Dubravi generalku uoči nove sezone su odigrali Dubrava i Dinamo. Iskusniji gosti tricom Hrvoja Garafolića četiri sekunde prije kraja stigli su do pobjede 75:74.

Dinamo predvođen Filipom Kraljevićem koji je u prvom dijelu ubacio 17 poena u završnici druge četvrtine je imao +17 (48:31). Dubrava nije imala rješenja za igru pod koševima što je sastav Josipa Sesara obilato koristio.

U trećoj četvrtini Dubrava se vratila u susret i stigla na minus 3 (54:51). Razigrali su se Mihael Kos i Toni Ročak, a gosti su nakon +10 (64:54) na ulasku u posljednju četvrtinu stali što je agresivnija Dubrava iskoristila i na tri minute prije kraja povela 71:67. Vodili su domaćini u završnici do spomenute trice Garafolića.

Kod Dinama Ivan Novačić je ubacio 19 poena, a Kraljević je ostao na 17 iz prvog poluvremena. Kod Dubrave Kos je ubacio 14, a Ročak 12 poena.

”Čestitam svojim igračima koji su odigrali jako dobro iako još uvijek nismo fizički u pravom stanju što se vidjelo u drugom poluvremenu. Treba reći da je i Dubrava igrala jako dobro, agresivno i da su svi gledatelji imali što vidjeti. Ovo je hvale vrijedan projekt i zbog toga smo se okupili što nam je iznimno drago. Što se tiče nove sezone teško je nešto reći jer imamo pet novih igrača, a i ja se moram bolje s njima upoznati. Ima dobrih i loših stvari, a sada je da se što bolje uigramo i imamo zadovoljavajuću sezonu”…kazao je nakon susreta trener Dinama Josip Sesar.

”Dinamo je bio puno bolji prvo poluvrijeme, a mi puno bolji u nastavku. U tom prvom poluvremenu kao da smo bili impresionirani punom dvoranom što i nije čudno s obzirom na mladost naše momčadi. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter i Dinamo ostavili na 27 poena i to je ono čemu mi moramo stremiti. Imamo puno prostora za napredak što se vidi iz činjenice da smo izgubili utakmicu pola koša, a imali smo 13 promašenih slobodnih bacanja. Puno otvorenih šuteva smo promašili i ja gledam pozitivno prema startu prvenstva”…dodao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

"Uvijek je lijepo pobijediti i čekati početak sezone. Prekrasna atmosfera u dvorani i sve pohvale KK Dubrava za ovu akciju. Mi smo odigrali jednu šarenu utakmicu gdje smo prvo poluvrijeme vodili, a onda probali neke taktičke zamisli koje još uvijek nisu onakve kakve bi trebale biti. Dubrava kao mlada i rastrčana momčad je to iskoristila i na kraju je utakmica bila lijepa za gledatelje. Ovakve akcije jako puno znače za ustanove kao što je naša jer se mi za neke nove usluge u centru isključivo financiramo iz donacija”…kazao je Hrvoje Garafolić koji je i sam djelatnik Centra za obrazovanje i odgoj Dubrava.

Prihod od donacija s ovog susreta biti će namijenjen udruzi ”Njuškica dobrote” koja djeluje u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava

DUBRAVA – DINAMO 74:75  (20:25, 14:23, 20:16, 20:11)

Dubrava: Arnold 3, Jurić 11, Vidović 4, Kuzmanović 3, Rimac, Ročak 12, Kalajžić 5, Karahodžić 2, Paponja 5, Rajaofera 4, Kos 14, Matić 11.
Dinamo: Vučić 12, Garafolić 8, Mikšić 3, Brzoja 5, Nakić Vojnović 6, Vrgoč 3, Lukić, Majić, Novačić 19, Rukavina, Dugandžić 2, Kraljević 17.

Foto: KK Dubrava