Hrvatska
Trninić: Imamo bolju momčad nego lani

Trninić: Imamo bolju momčad nego lani

Petorica otišla, petorica došla.

Osvajanjem Kupa Krešimira Ćosića regije Centar košarkaši Cedevite Junior naznačili su velike ambicije i mogućnosti u novoj sezoni Prve lige koju će otvoriti u subotu domaćim susretom protiv Sesveta. Trener Marko Trninić stišava euforiju iako naglašava zadovoljstvo pripremnim dijelom koji je zaključen dovođenjem Svena Smajlagića.

 ”Odigrali smo osam utakmica, četiri u Kupu K.Ćosića i četiri protiv klubova HT Premijer lige. Zadovoljan sam kako pojačanjima, tako i samim radom kroz pripreme. U odnosu na prošlu sezonu napustilo nas je pet igrača, a pristiglo pet novih i u ovom trenutku možemo reći da imamo bolju momčad nego prošle sezone. To nas naravno neće zavarati, već se iz utakmice u utakmicu moramo dokazivati. Teren je jedino dokazivanje svih ambicija. Teško je sada govoriti o mogućnostima jer će i one ovisiti o brojnim vanjskim faktorima”...kaže Trninić koji je bacio fokus na utakmicu protiv Sesveta

”Objektivno osjetit će se puno izostanak njihovog najboljeg igrača Daria Papka. Njihov glavni trokut momčadi čine Babić, Krajačić i Tušek. Igraju atipično s puno preuzimanja. Nas zanima kvalitetan ulazak u sezonu i vjerujemo da ćemo se već od prvog kola nametnuti igrom i rezultatom”

Mnogi vide CJ kao i najvećeg favorita za plasman u HT Premijer ligu, a ono što je uz igrački kadar najveća prednost je svakako količina rada.

 ”I prošle sezone se vidjelo da smo u drugom dijelu bili puno bolji, dok su neke momčadi padale baš iz tog razloga što nisu imali kontinuitet rada. Respektiramo svakoga u ligi, a ako bi morao izdvojiti nekoliko klubova onda bi u krugu favorita za doigravanje svrstao Dubrovnik koji je doveo nekoliko igrača iz Premijer lige, pa Bosco za kojeg neću zaboraviti naglasiti da su u Kup utakmici igrali bez Mijića i Puoa te su bili značajno deficitarni pod obručima. Dinamo ima najduže ekipu na okupu koja je pojačana Maljićem, te Kaštela za koje isto smatram da po sastavu ekipe pripada samom vrhu”

Što se tiče eventualnih novih pojačanja tu Trninić ima jasno mišljenje ”Mislim da smo s ovim igračima zatvorili roster za prvi dio sezone. Naravno kada vidimo kako će se sezona razvijati onda će nam i neke stvari biti jasnije. Ostaje nam raditi i na što bolji način se prezentirati u ligi na putu prema najvišim ciljevima”…zaključio je Trninić.