Hrvatska
Trninić: Pobjeda u Kupu bila bi nagrada za dosadašnji rad

Trninić: Pobjeda u Kupu bila bi nagrada za dosadašnji rad

Cedevita i Bosco u borbi za osminu finala Kupa Krešimira Ćosića.

Pobjednik subotnjeg ogleda Cedevite Junior i Bosca plasirat će se u 1/8 finala Kupa Krešimira Ćosića. Utakmica finala Kupa Ćosića za regiju Centar započinje u subotu u 18:30 u Domu košarke Cedevita. Livestream utakmice bit će omogućen na poveznici YouTube OVDJE.

Cedevita Junior je do finala slavila protiv Dugog Sela, Mladosti i Dinama. Sve utakmice sastav koji vodi trener Marko Trninić do finala je odigrao kao gost a finale se igra u domaćem Domu košarke Cedevita. Bosco je momčad ranga Prve hrvatske lige a u polufinalu Kupa Ćosića regije Centar izbacili su Zapruđe. Pobjednik finala u 1/8 finala za protivnika će imati momčad iz HT Premijer lige.

"Slažem se da bi nam pobjeda u subotu bila nagrada za rad u ovom pripremnom razdoblju za prvenstvo. Utakmica svakako ima natjecateljski naboj jer bi nam pobjeda donijela sraz protiv premijer ligaša ili čak ABA ligaša i to nam je svakako veliki motiv", rekao je u najavi utakmice trener Marko Trninić. "Ovaj novi sustav igranja Kupa Krešimira Ćosića donio nam je niz službenih utakmica u pripremnom razdoblju tako da pripremne utakmice gotovo i nismo igrali. Bilo je i ozljeda i problema, imamo i sada poteškoća u sastavljanju momčadi za subotu ali nadam se da ćemo do finala u subotu biti spremni." 

Trener Trninić osvrnuo se i na ovosezonski roster. "Slažem se da smo ove sezone nešto kvalitetniji nego lani, ali u ovom finalu nismo u statusu favorita jer Bosco je zasigurno iskusniji sa izuzetno kvalitetnom petorkom ali držim da im možemo parirati i ako odigramo u visokom intenzitetu imamo svoje šanse."

Jedan od onih koji su tijekom prošle sezone izuzetno napredovali u mladom rosteru Cedevite Junior svakako je i veliki talent hrvatske košarke, 18-godišnji krilni centar Marko Bošnjak koji igra, kao i Aleksa Gatarić, s već potpisanim profesionalnim ugovorom s 7Days Eurokup momčadi Cedevita Olimpijom.

 "Bosco jako dobro poznajemo, više puta smo igrali s njima s obzirom da smo u istoj ligi. To su naši gradski rivali. Imamo tri pobjede u nizu u Kupu, u dobrom smo ritmu i probat ćemo taj niz i nastaviti i izboriti da budemo između 16 najboljih klubova u Kupu Krešimira Ćosića. To bi svakako bila velika nagrada za rad i trud tijekom ovih priprema. Vjerujem da imamo bolju momčad no lani, stigla su nam i igračka pojačanja od kojih ističem lanjskog MVP lige Dubelja ili super iskusnog Krstanovića, igrače koji rade razliku. Nas par mladih je ponešto i napredovalo i vjerujem da možemo u konačnici biti bolji no lani."