Hrvatska
Trninić trener sezone, sve igračke nagrade završile u dva kluba

Trninić trener sezone, sve igračke nagrade završile u dva kluba

Autor: Branko Tabak

Eurobasket.com proglasio najbolje u Prvoj muškoj ligi.

Marko Trninić je Cedevitu junior doveo do HT Premijer lige, a portal Eurobasket.com proglasio ga je najboljim trenerom netom završene sezone Prve muške lige. Najboljima su proglašeni i igrači Stipe Krstanović (MVP finalna) i Sven Smajlagić (najbolji bek lige). Ostale nagrade osvojili su Dinamovci Nenad Delić (MVP lige i najbolji centar, Hrvoje Garafolić (najbolji krilni igrač i najbolji defanzivac) i Tin Bušić (najbolji novak).

Njegova momčad je u uzbudljiv finalnoj seriji protiv Dinama nakon tri izjednačene utakmice odnijela naslov najboljega i ispunila na početku sezone zacrtani cilj.


Vitamini su ligu završili sa skorom 20:2, u polufinalu doigravanja su dvokorakom preskočili Ribolu i s ukupnim omjerom 24-3 izborili mjestu u elitnom razredu hrvatske košarke. Dodamo li tomu četiri pobjede i jedan poraz u Kupu, od kasnijeg osvajača Zadra, dolazimo do ukupnog broja od 28 pobjeda i 4 poraza. Cedevita junior je svoj su parket čvrsto branili tijekom cijelog prvenstva, tek je u Krešinom kupu poražena od Zadra. Valja se prisjetiti da su u toj utakmici Zagrepčani imali i 15 poena viška, no na kraju je ipak do izražaja došla činjenica da su Zadrani kao ABA-ligaši praktički dva kvalitativna košarkaška razreda iznad Cedevite junior.


Zanimljivo je kako je Trninićeva momčad prvenstveni dio natjecanja završila s koš razlikom +459 te da je s 2115 postignuti poena bila najefikasnija momčad lige. Računajući doigravanja Cedevita junior je zabijala gotovo 94 poena po utakmici.