Hrvatska
Trojac hrvatskih 'zlatnih kadeta' u borbi Ribole i Zaboka za HT Premijer ligu

Trojac hrvatskih 'zlatnih kadeta' u borbi Ribole i Zaboka za HT Premijer ligu

Srijeda 17 sati



MARIO KREŠIĆ: ''NAŠA ŠANSA ZA ULAZAK U LIGU VIŠE I NJIHOVA BORBA ZA OSTANAK U ISTOJ SIGURNO UPUĆUJU NA VELIKU I TEŠKU BORBU, KAKO U KAŠTELIMA TAKO I U ZABOKU''

 

U srijedu, sa početkom u 17:00 sati, u dvorani na 'Sokolani' započet će prva od ukupno dvije izlučne utakmice za ulazak u HT Premijer ligu, a snage će dvaput u četiri dana odmjeriti 'Ribola Kaštela' kao drugoplasirana momčad Prve lige te 'Zabok' kao pretposljednja premijerligaška momčad. Ekipa čiji zbroj koševa bude veći nakon dvostrukog ogleda, biti će 12. sudionik HT Premijer lige u sezoni 2023/24.

 'Ribolini' posljednji gosti u ovoj sezoni zadnju su utakmicu odigrali 7. svibnja i ako ekipa Damira Rančića ima ikakvu prednost u nadmetanju s dugogodišnjim članom Premijer lige, onda je to konstantni natjecateljski niz koji bez veće pauze traje još od prvih dana mjeseca siječnja. Igrači 'Ribole' su u ovoj, za njih dosad najdužoj prvoligaškoj sezoni, prošli 'sve i svašta', a nakon dvije utakmice protiv 'Dubrovnika' napokon su malo i odahnuli te dobili tjedan dana za pripremu izlučnih susreta protiv 'Zaboka'.

 Recimo i da su u zadnjoj utakmici premijerligaške Lige za ostanak Zagorci svladali 'Bosco', kasnijeg sudionika doigravanja za prvaka Hrvatske, s uvjerljivih 96:77. Trener 'Zaboka', Splićanin Domagoj Kujundžić, uz više provjerenih domaćih košarkaških imena na raspolaganju ima čak trojicu stranih igrača, dvojicu Amerikanaca (Roger Eugene Glasper i Timothy Lamont Bond) i jednog Crnogorca (Marko Perović). Perović je na spomenutoj utakmici protiv 'Bosca' bio među najboljim pojedincima, a za 20 minuta igre upisao je 19 koševa i 7 skokova. Efikasniji od nekadašnjeg U18 i U20 crnogorskog reprezentativca bio je samo 21-godišnji Lukša Buljević (25p-10s) kojeg dobro poznaju njegovi vršnjaci, članovi 'Ribole Kaštela' Mario Krešić i Ante Perkušić jer su zajedno sudjelovali u osvajanju europskog kadetskog zlata u Novom Sadu, a kasnije su Ante i Luka bili i suigrači u U18, a Mario i Luka u U20 reprezentaciji Hrvatske.

 Upravo je Mario Krešić odabran za najavu prvog dvoboja sa 'Zabokom':

 ''U srijedu nas na domaćem terenu čeka prva od dvije utakmice za plasman u Premijer ligu. Protivnik je Košarkaški klub 'Zabok', sigurno jedna jako ozbiljna premijerligaška ekipa sa puno dobrih pojedinaca. Naša šansa za ulazak u ligu više i njihova borba za ostanak u istoj sigurno upućuju na jaku i tešku borbu kako u Kaštelima tako i u Zaboku. Ovim putem želim pozvati sve ljubitelje košarke da u srijedu u 17 sati dođu u dvoranu 'Sokolana' te upotpune jedan lijepi sportski dan spajajući našu utakmicu sa utakmicom finala nogometnog kupa Hrvatske u terminu odmah poslije našeg.''