Hrvatska
Tuga u Zadru, napustio nas je Đorđo Zdrilić

Tuga u Zadru, napustio nas je Đorđo Zdrilić

Autor: Branko Tabak Photo: Basketball.hr

Učitelj i odgajatelj!

Đorđo Zdrilić 01.03.1933-17.10.2021.

Tužnu vijest smo primili jutros.Napustila nas je još jedna zadarska košarkaška veličina. Igračka i trenerska. Do zadnjeg dana s mislima i upitima za svoj klub. Naš Đorđo Zdrilić. Pionir zadarske košarke, koji je sa svojom obitelji dao neizmjeran doprinos u stasavanju KK Zadar i njegovom uvrštenju na košarkašku kartu Europe. 

Očev put i obiteljsku tradiciju uspješno nastavlja njegov sin Alen sa jednim svijetlim primjerom kojim se grad Zadar može dičiti, Školom košarke Zadar. Tužni i ponosni na njegov životni put, izražavamo obitelji Zdrilić svoju iskrenu sućut. Počivao u miru Božjem.

Ovim riječima od velikana zadarske košarke oprostio se Krešimir Butić, administrator stranice Muzej zadarske košarke, idejni začetnik projekta otvaranja košarkaškog muzeja u Zadru.

Đorđo Zdrilić je educirao i odgojio generacije Zadrana, a u povijesti će ostati zapisan kao trener koji Zadru donio dva naslova prvaka bivše Jugoslavije i to 1967. i 1968. godine. 

Što Zadru i Zadranima znači košarka, kako se prenosi s generacije na generaciju pokazuje i tekst kojeg smo objavili na početku rada portala Basketball.hr 2017. godine pod naslovom Očevi, djeca i unuci neki. Pročitajte OVDE i sve će vam biti jasno.