Hrvatska
Tuga u Zadru, preminuo je Zoran Veselinović Vespa

Tuga u Zadru, preminuo je Zoran Veselinović Vespa

Autor: BB.hr Photo: KK Zadar

Do zadnjeg trenutka bio je uz košarku

Tužna vijest pogodila je Zadar, hrvatsku i regionalnu košarkašku zajednicu na Uskrsni ponedjeljak. U 67. godini preminuo je Zoran Veselinović Vespa, legendarni profesor, košarkaški sudac i trener. 

Radio je kao nastavnik OŠ Bartola Kašića, a već 18 godina uz Košarkaški savez Zadarske županije organizirao je memorijalni turnir za Tomislava Kneževića.

Donedavno je, unatoč teškoj bolesti, odrađivao dužnosti delegata na utakmicama ABA lige u Dvorani Krešimir Ćosić. 

Emotivnom objavom na Facebooku od njega su se oprostili iz Muzeja zadarske košarke, KK Zadar, KK Opus Puntamika...

'Zoran Veselinović 10.09.1957-01.04.2024.

Jako teška i bolna vijest dočekala nas je ovo jutro. Napustio nas je naš dragi profesor. Dobri naš Vespa. Kad bi nekom rukom duboko zavukli u srce, dušu zadarske košarke njegovo ime bi pronašli. Jednostavno, suza riječi briše… Gromada ljudskosti, morala, ljubavi prema našem Gradu, klubu. Patriot koji je uvijek znao ruku pružiti.. I u najtežim porazima imao je tu snagu, ruku uvijek da pruži.

Koliko je samo nama u ovim nastojanjima pomogao i riječima, djelom još i više.. Koliko nam je puta ruku pružio. Pa i prije koji dan… Jedva je poruku napisao, ali htio je pomoći, a mi ni slutili nismo. Došao si na kratko doma, svom bogastvu najljepše želje poželjeti.

Uspio si. Nakon toga oči zauvijek zatvorio. Zadre, izgubio si još jednog velikog čovjeka. Svakim danom sve nas je manje..

Počivao u miru dragi profesore. Gore negdje sa pokojnim Knezom i svim dragim Zadranima kojima ste život posvetili. Jako nam je teško i bolno, napisali su objavi i izrazili sućut obitelji', stoji u objavi Muzeja zadarske košarke.


KK Zadar je napisao: 

'Profesore, hvala na svemu!

Tužna vijest pogodila je zadarski košarkaški puk ovo jutro, s velikom boli i tugom u srcu javljamo kako je dugogodišnji košarkaški i prosvjetni djelatnik, Zoran Veselinović, preminuo u 67. godini života.

Profesor Veselinović već 18 godina uz Košarkaški savez Zadarske županije organizirao je memorijalni turnir za našeg Tomislava Kneževića nas je napustio prerano.

Profesore hvala Vam na svemu, na svoj pomoći i svemu što ste napravili za zadarsku košarku i KK Zadar, počivali u miru.'

Vijest je pogodila i članove KK Opus Puntamika:

'Profesore Vespa, treneru, odgajatelju i mentoru, generacija i generacija mladih košarkaša, svih zadarskih klubova, POČIVAO U MIRU  i hvala ti na svemu  Uprava, treneri te svi igrači i članovi Kluba izražavaju ISKRENU SUĆUT djeci, obitelji, kolegama i najbližim prijateljima. Pogreb će se održati u srijedu, 03.04. u 12:00 na groblju Belafuža.'


Foto: KK Zadar