Hrvatska
Turnir "NOVA 2018": Pobjednici UBSC Graz i Sani Bečirović

Turnir "NOVA 2018": Pobjednici UBSC Graz i Sani Bečirović

Autor: Teo Cilar Photo: KK Međimurje

KK Međimurje Čakovec organiziralo je tradicionalni 21. po redu turnir "Nova 2018" za dječake u dvije kategorije.

Već 21 godinu KK Međimurje iz Čakovca vrlo uspješno organizira međunarodni turnir za dječake, a niti ove godine odlična organizacija nije izostala. Turnir se ove godine igrao u dvije kategorije i to dječaci rođeni 2003. i mlađi te dječaci rođeni 2005. i mlađi.

Kako nam je rekao trener mlađih kategorija KK Međimurje, Stjepan Novak, ovo je bio najmasovniji turnir do sada s čak 16 ekipa od čega ih je po 8 bilo iz svake kategorije. Spomenuo nam je i to da je u kategoriji 2005. i mlađi ekipa UBSC Graz zbog raznih razloga nije imala dovoljan broj igrača pa su momčad popunili sa nekoliko starijih te su u ovoj kategoriji igrali van konkurencije. 

Foto: Željko Kraljić-eMeđimurje


Sustav natjecanja je bio takav da su momčadi bile podijeljene u dvije skupine gdje je svaka odigrala sa svakom po jednu utakmicu, a nakon toga su pobjednici skupina igrali finale, drugoplasirani igrali za 3. mjesto, trećeplasirani za peto, a četvrtoplasirani za sedmo. 

Utakmice su se igrale u dvoranama I. i II. Osnovne škole u Čakovcu.

Na turniru su uz domaćina KK Međimurje zaigrale ekipe KK Dubrava iz Zagreba, KK Koprivnica, KK ABC Zadar, KK Mladost Ivanovec, KK Grafičar Ludbreg, UBSC Graz, KK Radenska Creativ iz Murske Sobote (Slovenija), ŠK Sani Bečirović Maribor i ZTE Zalaegerszeg iz Mađarske.

Turnir je u kategoriji 2003. i mlađi osvojila momčad UBSC Graz koje je u finalu bila bolja od Koprivnice, a u susretu za treće mjesto Dubrava je bila bolja od mađarskog ZTE Zalaegerszega. Najbolji strijelac, a ujedno i najbolji igrač turnira bio je Boris Drozdovsky iz momčadi UBSC Graz. 

Boris Drozdovsky (Foto: Željko Kraljić-eMeđimurje)


Rezultati i konačan poredak:

Utakmica za 7. mjesto:  MLADOST – ABC 43 :65 

Utakmica za 5. mjesto:  MEĐIMURJE – RADENSKA CREATIV 31 : 30

Utakmica za 3. mjesto:  DUBRAVA – ZTE 51 : 47 

Finale: KOPRIVNICA -  UBSC  40 : 61


1. UBSC GRAZ

2. KOPRIVNICA

3. DUBRAVA ZAGREB

4. ZTE ZALAEGERSZEG

5. MEĐIMURJE ČAKOVEC

6.RADENSKA CREATIV MURSKA SOBOTA

7. ABC ZADAR 

8. MLADOST IVANOVEC


U kategoriji 2005. i mlađi turnir je osvojila momčad Škole košarke Sani Bečirović iz Maribora. Oni su u finalu bili bolji od Dubrave iz Zagreba. Zadarski ABC osvojio je treće mjesto pobjedom protiv domaćina Međimurja. Najbolji strijelac turnira bio je Roko Lukić iz momčadi ABC Zadar, a najboljim igračem proglašen je Lan Petek iz pobjedničke momčadi ŠK Sani Bečirović.


Rezultati i konačan poredak:

Utakmica za 7. mjesto:  MEĐIMURJE II - UBSC GRAZ 13 : 67 *

Utakmica za 5. mjesto: MLADOST – GRAFIČAR 32 :61

Utakmica za 3. mjesto MEĐIMURJE – ABC 41 : 51

Finale: DUBRAVA – SANI BEČIROVIĆ MARIBOR 34 : 67


Za kraj spomenimo još jednom zaista odličnu organizaciju turnira koja je bila odrađena besprijekorno od strane KK Međimurje Čakovec. Pohvale su stizale od svih ekipa, a iz redova domaćina najavili su i 22. po redu, turnir Nova 2019!