Europa i Svijet
Hrvatska
Turnir u Pečuhu otkrio slabosti, Osijek se još traži

Turnir u Pečuhu otkrio slabosti, Osijek se još traži

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednonice Osijek

Dva poraza i velike oscilacije

U petak i subotu 8. i 9. rujna 2023. godine se u Pečuhu igrao košarkaški turnir PVSK-Matro Cupa, na kojem su igrale ekipe SZTE-Szedeák, Vasas Akadémiá, Vrijednosnice Osijek i domaćin PVSK Veolia. 

Prvog dana SZTE Szedeak je pobijedio Vrijednosnice rezultatom 88:72, nakon izjednačenog prvog poluvremena ekipa iz Segeda, koja igra sa četiri strana igrača, početkom treće četvrtine pravi razliku od 15 koševa i zadržava ju do kraja utakmice. 

U drugom polufinalu Vašaš Akademija je pobijedila domaćine 69:62. 

U utakmici za treće mjesto ekipe su bile podjednake u prvom dijelu, a u trećoj četvrtini Brokeri loše igraju, ne uspijevaju zabiti koš u prvih pet minuta i igrači iz Pečuha odlaze na 74:59. U zadnjoj četvrtini domaćini još podižu svoju prednost na visokih +21 (69:48). Nakon "jezikove juhe" trenera Domagoja Kujundžića bude se Brokeri, podižu agresivnost u obrani, zatvaraju gotovo sve prilaze košu i polako tope prednost domaćina. Kod rezultata 82:80 za Vrijednosnice domaćini poravnavaju na 82:82 slobodnim bacanjima 8 sekundi prije kraja, ponajbolji igrač Vrijednosnica, Ashton, prevodi loptu i dodaje ju Šišku koji probija svog igrača i polaže sa zvukom sirene za pobjedu 84:82. Ekipa Vrijednosnica je pokazala ogromne oscilacije na ovom turniru od jako loših rješenja i reakcija u obrani i napadu do vrlo dobre igre u nekim trenucima, a najviše nas raduje što su pokazali karakter u utakmici protiv Pečuha i vratili se iz ogromnog minusa. 

Turnir je osvojila ekipa Segeda pobjedom nad Vašaš Akademijom 85:53.