Europa i Svijet
Hrvatska
Turska: Perasović izborio polufinale

Turska: Perasović izborio polufinale

Autor: Paulo Sarić

Velimir Perasović preko Bešiktaša traži put do finala.

Anadolu Efes bivšeg hrvatskog izbornika Velimira Perasovića pobjedom na domaćem terenu protiv Galatasaraya 87-76 izborio je plasman u poluzavršnicu prvenstva Turske.

Perasovi momci od početka su kontrolirali susret i niti u jednom momentu se nisu našli u zaostatku. Prvu četvrtinu su zaključili s prednošću od osam koševa razlike, a jedini rezultatski zanimljivi trenuci dogodili su se sredinom druge dionice kada gosti dvaput izjednačuju. No, na poluvrijeme se otišlo sa istom razlikom sa kojom je zaključeno prvih deset minuta.

Do prve dvoznamenkaste prednosti domaći sastav dolazi nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja mladog turskog reprezentativca Cedija Osmana, a početkom posljednje dionice tandem Amerikanaca, Deshaun Thomas i Derrick Brown, atraktivnim alley-oopom povećava na maksimalnih +19. Galatasaray je do kraja susreta uspio smanjiti poraz, no nije se uspio približiti na jednoznamenkasti zaostatak.

Najbolji u redovima pobjednika bili su američki dvojac Derrick Brown sa 22 koša i Deshaun Thomas sa 15 poena, dok je gostima nedovoljan bio fantastični Errick Mc Collum sa 32 koša.

Protivnik Anadolu Efesa u polufinalu turskog prvenstva bit će Bešiktaš koji je u dvije utakmice izbacio Gaziantepa Tomislava Ružića. Prva utakmica se igra u Akatlar areni u utorak s početkom u 20 sati.