Hrvatska
U 13. nastupu Dubrava stigla do prve pobjede, žrtve Zadranke

U 13. nastupu Dubrava stigla do prve pobjede, žrtve Zadranke

Autor: Branko Tabak

Jučer Kaštela u HT Premijer ligi, danas Dubrava u Prvoj ženskoj ligi.

U svom 13 nastupu u ovosezonskom izdanju Prve ženske lige košarkašice Dubrave su stigle do prve pobjede. U uzbudljivom susretu slabile su protiv Zadra 63-60. Zagrepčanke su bolje krenule u utakmicu i povele 11-6, no do kraja prve četvrtine Zadranke su sustigle i prestigle domaćina i povele 15-21. 

Održavale su gošće prednost između 3 i 7 poena i u drugoj četvrtini, a na veliki odmor se otišlo s vodstvom Zadra 33-37. Ista slika i u trećoj četvrtini tako da se u posljednju ušlo sa zadarskih +7 (43-50). Tada kreće Dubrava koja je serijom 11-3 u 36. minuti preuzima vodstvo (54-53).

Do kraj susreta niti jedna ekipa nije pobjegla na prednost veću od posjeda lopte. Kod rezultata 62-60 za Dubravu Zadar je krenuo u napad na 28 sekundi prije kraja. Nika Jelenković je promašila zadarski napad, a nakon brzog prekršaja gošći Tricia Principe je s linije slobodnih bacanja postavila konačan rezultat. 

Stephanie Taylor je bila najefikasbija u redovima Dubrave s 24 poena i 9 skokova. Principe je dodala 15 poena. Kod Zadra naviše poena postigla je  Ana Vrsaljko - 21.