Hrvatska
U-16 reprezentacija pobijedila u prvom pripremnom susretu

U-16 reprezentacija pobijedila u prvom pripremnom susretu

Autor: Paulo Sarić

Izabranici Damira Miljkovića bolje su se snašli u tijesnoj završnici.

Hrvatska kadetska reprezentacija slavila je u jučerašnjem dvoboju igranom u Ivanić Gradu protiv vršnjaka iz Rusije rezultatom 74-73.

Objema momčadima sinoćnji je susret bio prva provjera uoči Europskog prvenstva koje se od 11. do 19. kolovoza igra u Podgorici. Gosti su vodili većim dijelom utakmice, no izabranici Damira Miljkovića su na kraju tijesno slavili. Rusi su bolje otvorili meč i dobili prvu četvrtinu s 14-20. U nastavku se mladi Hrvati vraćaju, te do poluvremena prilaze na samo posjed zaostatka. Gosti su se bolje snašli nakon povratka iz svlačionica, pa su se brzo odvojili na plus devet, što je ujedno bila i najveća prednost iti jednog sastava u jučerašnjoj utakmici. No, naši mladići odgovaraju serijom 9-0 i izjednačuju na 51-51, a do kraja treće četvrtine i prelaze u vodstvo. Posljednja je dionica protekla u izjednačenoj borbi, a momčadi su se gotovo iz napada u napad izmjenjivale u vodstvu. Svjedočili smo čak 12 promjena prednosti, a na koncu su se bolje snašli naši mladići i pobjednički krenuli na put ka Crnoj Gori.

- Bila je to utakmica puna oscilacija, ali ekipa je pokazala karakter i odigrala dobru utakmicu. Današnji susret je bio jako težak. Kako za nas, tako i za Ruse jer smo u razdoblju teških treninga, no svaka pobjeda nam puno znači zbog podizanja samopouzdanja – rekao je izbornik Miljković za službene stranice HKS-a.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Roko Gizdavčić s 18 i Sandro Rašić sa 17 poena. Najbolji strijelac u redovima ruske reprezentacije bio je Pavel Zakharov sa 16 koševa, dok je Ilya Demin dodao deset.

Isti suparnici igraju novi susret danas s počekom u 19 sati.

HRVATSKA – RUSIJA 74:73 (14:20, 22:18, 18:15, 20:20)

Hrvatska: Bošnjak 8, Gizdavčić 18, Gnjidić, Gulin 14, Lukačić, Maloča 9, Majić 6, Perasović, Putnik, Rašić 17, Škarica, Tišma 2.