Hrvatska
(U-18) Dva od dva

(U-18) Dva od dva

Autor: Paulo Sarić

Jordano serijom trica odveo Hrvatsku do pobjede.

Hrvatska reprezentacija do 18 godina slavila je i u drugom susretu grupne faze Europskog prvenstva B divizije koje se održava u Tallinnu. Bugari su se pokazali kao puno opasniji suparnik od Mađara, no naši su momci ponovno vodili gotovo čitavim tijekom susreta i na koncu upisali pobjedu rezultatom 61-67.

Scenarij je bio slučaj kao jučer. Hrvatska je povela tricom, suparnik je potom preokrenuo i imao vodstvo od jednog posjeda, no već na ulasku u četvrtu minutu susreta Hrvatska izjednačava i polako počinje graditi svoju prednost. Na počeku su susreta našu reprezentaciju predvodili Bajo i Šarić, a upravo je tricom raspoloženog Šibenčanina naša momčad došla do prve dvoznamenkaste prednosti dvije i pol minute prije poluvremena.

Na odmor se otišli s 11 razlike, a nakon što su izabranici Vladimira Anzulovića serijom 0-8 otvorili nastavak i tricom Vrgoča otišli na plus 19 činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. Isti je igrač nedugo potom zabio i za najvećih plus 21. Ipak, Bugari su se brzo otrijeznili i zaigrali agresivnu obranu na koju se naši mladići nisu snašli. Velika serija protivnika 20-2 i samo dva koša naše reprezentacije u posljednjih sedam minuta treće četvrtine vratili su utakmicu gotovo na početak.

foto: FIBA.com

Srećom, povezala je Hrvatska svoje redove u posljednjoj dionici i vrlo brzo se zahvaljujući trima tricama Antonija Jordana vratila na dvoznamenkastu prednost. Semafor je tada, pet minuta prije kraja, pokazivao 51-64, plus 13 za našu reprezentaciju. Zaigrali su Bugari na sve ili ništa, ali Jordano je svojom četvrtom tricom u posljednjoj četvrtini odbio sve napade suparnika i odveo našu reprezentaciju do druge pobjede na turniru.

Hrvatska je imala četvoricu dvoznamenkastih igrača, a predvodio ih je Domagoj Šarić s 14 koševa, pet skokova i tri asistencije. Praktički jedini raspoloženi strijelac u posljednjoj dionici Antonio Jordano dodao je 12, no imao je u globalu vrlo loš šut promašivši čak deset lopti. Napadački se nije iskazao ni Luka Šamanić koji je zabio četiri koša, no on se istakao izvrsnom igrom pod obručima gdje je uhvatio čak 14 skokova. Bugare je predvodio Ivan Alipiev s 15 poena i četiri skoka, dok je Krastan Krastanov doda 14, uz devet uhvaćenih lopti.


Naša reprezentacija sutra, s počekom u 19.30h, igra susret trećeg kola B skupine protiv Gruzije.