Hrvatska
U-18: Hrvatska bez dvojice igrača porazom zatvorila turnir u Francuskoj

U-18: Hrvatska bez dvojice igrača porazom zatvorila turnir u Francuskoj

Autor: Paulo Sarić

Naši su se momci držali u utakmici sve do 35. minute, no Litavci zatvaraju susret serijom 2-17 i dolaze do svoje druge pobjede na turniru.

Mlada hrvatska reprezentacija do 18 godina poražena je danas popodne od vršnjaka iz Litve rezultatom 64-83. Nakon dvije pobjede u prethodna dva dana izabranici Vladimira Anzulovića upisali su prvi poraz na turniru u Tarareu.

Naši su momci dobro otvorili susret te su imali prednost tijekom gotovo čitave prve četvrtine u kojoj je Hrvatsku predvodio Šibenčanin Toni Nakić. Mladi igrač koji bi, ukoliko ostane na Baldekinu, naredne sezone trebao dobiti priliku predvoditi šibensku mladost zabio je prvih devet koševa naše reprezentacije, te je četvrtinu završio s 12 poena. No, na ulasku u drugu dionicu Litavci počinju igrati agresivnu obranu i Hrvatska do poluvremena uspijeva samo dvaput zabiti iz igre. Trica Gabrijela Marića i šut Palokaja. I to je to. Tek sedam poena u deset minuta rezultirali su preokretom momaka s Baltika. Ipak, sve do 18. minute susret je bio u egalu, a tada Litavci zabijaju tri vezane trice i odlaze na odmor s opipljivom prednošću.

foto: AS Tarare Facebook

Sredinom treće četvrtine Litva je povela s deset koševa, no Anzulovićevi se momci nisu predavali i serijom 10-1 prilaze na samo poen zaostatka. Omrčen je dvama bacanjima pola minute prije kraja trećeg perioda ponovno vratio Hrvatsku unutar jednog posjeda, no tada Litavci vežu pet poena i odlaze na plus osam. Igrači Vladimira Anzulovića se nisu predavali, te su sve do 35. minute bili u susretu (62-66), ali do kraja utakmice ubacuju samo dva koša što Litva koristi za na koncu uvjerljivu pobjedu.

U redovima Hrvatske, koja je nastupila bez ozlijeđenih Baje i Vrgoča, svih je 12 igrača dobilo priliku, a najbolji je strijelac ostao Toni Nakić s 12 poena koliko je na kontu imao već nakon prvih deset minuta. Jednako toliko je zabio i Antonio Jordano, dok je Jan Palokaj dodao deset, uz po četiri asistencije i ukradene lopte. Litavce su predvodili Arnas Velička sa 17 koševa, sedam skokova i pet asistencija, dok je Danielus Lavrinovičius dodao 15.