Hrvatska
U-18: Hrvatska pobjednički zaključila pripreme

U-18: Hrvatska pobjednički zaključila pripreme

Autor: Paulo Sarić

Dobra je vijest da se na parket vratio i Ivan Omrčen koji je morao napustiti prošli susret radi šivanja glave.

Izabranici Vladimira Anzulovića i drugi su dan zaredom svladali vršnjake iz Slovenije. Nakon pobjede u četvrtak, naši su momci sinoć slavili rezultatom 68-75. Bila je to posljednja provjera za obje reprezentacije uoči Europskih prvenstava za košarkaše do 18 godina koja počinju za manje od tjedan dana. Podsjetimo, Slovenija se nalazi u A diviziji koja se igra u Slovačkoj, dok naši momci u Tallinnu traže povratak u elitu.

Jučerašnji je susret bio puno neizvjesniji u odnosu na prvi dvoboj ove dvije momčadi. Hrvatski juniori ponovno su bolje otvorili susret i već nakon osam minuta otišli na prvu dvoznamenkastu prednost. No, Slovenci zatvaraju četvrtinu serijom 12-2 i uskoro vraćaju stvari na početak. Druga je dionica protekla u tijesnoj borbi pa se na odmor otišlo s dva poena prednosti za izabranike Vladimira Anzulovića.

Naši momci bolje ulaze u nastavak, pa je slovenski izbornik, nezadovoljan onime što vidi, nakon manje od četiri minute morao zvati time-out. No, ni to mu nije pomoglo. Razigrao se novi igrač ALBA-e Krešimir Nikić te je u kombinaciji s Domagojem Šarićem odveo hrvatsku reprezentaciju na najvećih plus 11. Iako su se domaćini trudili sustići i preokrenuti rezultat, najbliže što su uspjeli prići bilo je na zaostatak od četiri koša nakon trice Nejca Klavžara. Do kraja susreta naši su mladići bez problema održavali prednost i u dobrom raspoloženju krenuli natrag ka Daruvaru.

Hrvatsku je do nove pobjede predvodio Toni Nakić s 24 poena i sedam skokova, uz izvrsnu tricu 6/8, dok je dobru partiju pružio i visoki Krešimir Nikić koji je zabio deset koševa i uhvatio šest skokova. Najbolji u domaćim redovima bio je Nejc Klavžar sa 16 poena i četiri asistencije.

Hrvatska je ovim trijumfom na najbolji način završila pripreme. Sljedećih će nekoliko dana provesti u Daruvaru polirajući završne detalje, a za nekoliko dana kreće u Tallinn samo s jednim ciljem – povratkom u A diviziju.