Hrvatska
U-18 reprezentacija slavila protiv Francuske

U-18 reprezentacija slavila protiv Francuske

Autor: Paulo Sarić

Ozljedama načetu reprezentaciju predvodili su Drežnjak i Omrčen.

Hrvatska juniorska reprezentacija ubilježila je i drugu pobjedu na turniru koje se ovaj vikend igra u francuskom Tarareu. Nakon Rusije, jučer je svladana i reprezentacija Francuske rezultatom 72-75.

Domaćini su bolje otvorili susret i poveli s 10-4, no Hrvatska tada radi seriju 0-7 i prelazi u vodstvo. U susretu najvećih plus četiri naši su momci imali u drugoj polovini prve četvrtine, no tada se Francuzi konsolidiraju i počinju igrati svoju igru. Do kraja dionice odgovaraju sa svojih 7-0, a seriju nastavljaju i početkom drugog perioda za ukupnih 13-0 i devet poena prednosti. Nezaustavljiv je bio Ayayi pa su Francuzi do poluvremena otišli i na dvoznamenkastu razliku (44-32).

U nastavku smo gledali potpuno drugu sliku. Izabranici Vladimira Anzulovića zaigrali su puno bolju obranu, a domaća je momčad počela gubiti lopte. Malo po malo, Hrvati su se približavali te su do isteka 30. minute prišli na samo posjed zaostatka. Samo osam primljenih koševa u trećoj dionici jasno oslikava gdje je ležao ključ povratka. Francuzi su se malo pribrali u posljednjih deset minuta i dugo su odolijevali naletima hrvatske U-18 reprezentacije, no na koncu su ipak – potpisali kapitulaciju. U neizvjesnoj završnici Hrvatska je ponovno prešla u vodstvo i na koncu slavila s tri koša.

foto: AS Tarare Basket Facebook

Iako je imala osjetno manji doprinos s klupe (43-20) i manje laganih poena iz kontri (22-7), naša je mlada reprezentacija došla do nove pobjede pred Europsko prvenstvo B divizije koje se igra u Tallinnu.

- Čestitke momcima na pobjedi i zalaganju protiv Francuske koja je sigurno jedan od favorita za osvajanje zlata na Europskom prvenstvu A divizije. Pobjeda je izborena bez, nadam se, lakše ozlijeđenih Baje i Vrgoča, a dolazi nam kao nagrada za dosadašnji trud. Moramo raditi na daljnjem ispravljanju nekih nedostataka u našoj igri. I nadam se, što zdraviji dočekati drugi dio priprema. Čeka nas teška utakmica s Litvom koja je pobijedila Rusiju i nadam se što boljoj igri – kazao je izbornik Anzulović za službene stranice HKS-a.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Mateo Drežnjak sa 16 poena i IvanOmrčen sa 15, koji je ujedno proglašen i za najboljeg igrača utakmice. Nerješiva enigma za hrvatsku obranu bio je Joël Ayayi s 32 koša, četiri skoka, četiri ukradene lopte i tri asistencije, ali osim Mathisa Dossou-Yova koji je dodao osam poena uz 11 skokova nije imao pravu podršku.

Hrvatska turnir završava danas utakmicom protiv Litve.