Hrvatska
U-20: Idemo na Francusku, Velika Britanija 'srušila' Srbiju

U-20: Idemo na Francusku, Velika Britanija 'srušila' Srbiju

Autor: Branko Tabak

Veliko iznenađenje Velike Britanije.

Hrvatska U-20 reprezentacija će se u četvrtfinalu Europskog prvenstva sastali s Francuskom.

Francuzi su nakon izjednačenog prvog poluvremena (26-23), u drugom pregazili Ukrajinu i s uvjerljivih 68-40 ušli u četvrtfinale.

U prvih 10 minuta Francuzi su primili 17 poena, u preostalih 30, tek 23. Jasno je da je obrana glavni forte naših sutrašnjih protivnika. Susret je na rasporedu u 12:45 sati.

Njemačka, koja je u osmini finala deklasirala Grčku u četvrtfinalu će igrati protiv Velike Britanije. Britanci su iz borbe za odličja izbacili Srbiju predvođenu Markom Pecarskim.

No, ni njegova 23 poena i 11 skokova nisu pomogli Srima.

Četvrtfinale je s lakoćom izborila Litva koja je sa 114-75 nadigrala Latviju.  Turska je u drami pobijedila Italiju 82-80.  Ključni pogodak za Turke, tricu 15 sekundi prije kraja ubacio je  Onuralp Bitim. Zadnji napad Talijana 'krađom' je prekinuo Sadik Emir Kabaca 4 sekunde prije završetka susreta, tek nakon ulaska u igru.

Izrael se u četvrtfinale plasirao uvjerljivom pobjedom nad Crnom Gorom 88-69 te je tako izborio utakmicu protiv Litve. Španjolska se nakon još jedne dojmljive utakmice i pobjede nad Slovenijom 71-53 plasirala među osam najboljih, a sljedeći protivnik bit će joj Turska.