Hrvatska
U-20: Izabranici Damira Rajkovića nadigrali i Mađare

U-20: Izabranici Damira Rajkovića nadigrali i Mađare

Autor: Paulo Sarić

Iako je u prva dva kola Hrvatska igrala protiv nedoraslih suparnika, po svemu sudeći ulazak u A diviziju ne bi trebao biti nedostižan cilj.

Hrvatska reprezentacija do 20 godina i drugoga je dana Europskog prvenstva B divizije upisala laganu pobjedu. Za razliku od jučer kada je s 58 koševa razlike poraženo Kosovo, danas su izabranici Damira Rajkovića svladali Mađarsku rezultatom 78-57. Zanimljivo je napomenuti da je to isto Kosovo danas ostavilo Moldaviju na minus 56.

Hrvatska je bila veliki favorit uoči početka utakmice, a to je i pokazala na terenu. Premda je prvih deset minuta proteklo u rezultatski izjednačenoj igri, od samoga se početka vidjelo tko je kvalitetnija momčad na terenu. Sredinom druge dionice naši momci rade seriju 8-0 i prvi put odlaze na dvoznamenkastu prednost. Kucsora je pokušao vratiti Mađare u igru, ali najbolje što je uspio bilo je dva puta prići na minus devet.

Iako je već i na poluvremenu naša reprezentacija imala 11 poena prednosti, ključnom se pokazala treća četvrtina. Izvrsna obrana limitirala je suparnike na samo devet poena, a nova serija 10-0 u potpunosti je riješila pitanje pobjednika. Ako je ono uopće i postojalo u današnjoj utakmici. Barnjak je tricom na otvaranju posljednje dionice digao prednost na najvećih plus 26, a do konca susreta smo gledali odrađivanje posla u kojemu su priliku dobili i oni koji bi u tješnjoj utakmici veći dio vremena prosijedjeli na klupi.


Priliku da okuse teren dobili su svi igrači, pri čemu je tek Karlo Uljarević igrao više od 26 minuta. Tri sekunde više. Hrvatsku je predvodio kapetan Roko Badžim s 24 koša i šest skokova, a jedini preostali dvoznamenkasti igrač bio je Domagoj Vrkić koji je zabio 16 poena, čemu je dodao i 13 skokova. Demeter i Papai su bili bolji od ostalih u redovima Mađara s 15, odnosno 13 koševa.

Hrvatska je svim aspektima nadigrala Mađare, a posebno se ističe razlika u skokovima kojih su naši momci uhvatili gotovo dvostruko više od suparnika. Naši reprezentativci sutra, već u 13 sati, igraju susret trećeg kola protiv Portugala.