Hrvatska
Regija
U-20: Još jedna "zmaga" Hrvatske nad Slovenijom

U-20: Još jedna "zmaga" Hrvatske nad Slovenijom

Autor: HKS

U Daruvaru je odigrana i druga prijateljska utakmica između Hrvatske i Slovenije.

U Daruvaru je odigrana i druga prijateljska utakmica između Hrvatske i Slovenije. Nakon jučerašnje uvjerljive pobjede izabranika Damira Rajkovića, Hrvatska je danas još jednom slavila protiv susjedne Slovenije rezultatom 88:82.

Hrvatska je baš kao i jučer dobro otvorila utakmicu i nakon deset minuta igre imala prednost od 9 poena. No, u nastavku igre, odnosno u drugoj četvrtini budi se slovenska obrana, ali i napad i Slovenci do velikog odmora preokreću rezultat i prelaze u vodstvo (37:40).

U trećoj četvrtini se igralo koš za koš i gledali smo zaista zanimljivu dionicu u kojoj je Hrvatska ipak bila malo bolja i zaključuje ju s prednošću 59:53. Iako se Slovenija u nastavku približavala, Hrvatska je uspjela do kraja održati svoju prednost i upisati još jednu pobjedu što je veliki psihološki vjetar u leđa za U-20 reprezentaciju koju očekuje europska smotra za povratak u A Diviziju.

Najbolji u današnjoj utakmici bili su Perković sa 20 poena, Vrkić sa 18 te Ljubičić sa 15 poena, Kalajžić i Barnjak su ubacili po 12 poena.

Damir Rajković, trener U-20 reprezentacije:

"Današnja utakmica bila je pravi pokazatelj karaktera ove ekipe. Igrali smo u poprilično izmijenjenom sastavu gdje su pojedini igrači dosta dobro reagirali. Mora se naglasiti da smo u obje utakmice morali štedjeti kapetana Roka Badžima koji je prosječno igrao 13 minuta, a drugu utakmicu smo odigrali bez Radovčića i Čizmića. Pred nama je posljednji tjedan prije Europskog prvenstva i to moramo iskoristiti za dodatno uigravanje i ispravljanje grešaka koje smo uočili."