Europa i Svijet
Hrvatska
U 20 reprezentacija na +20 protiv Slovenaca

U 20 reprezentacija na +20 protiv Slovenaca

Autor: HKS

Turnir u Dubrovniku.

U Dubrovniku se, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo za igrače do 20 godina već tradicionalno održava međunarodni turnir. Ove godine na turniru od 30. lipnja do 2. srpnja uz našu sudjeluju reprezentacije Grčke, Finske i Slovenije.

Turnir je otvoren susretom susjeda Hrvatske i Slovenije u Gospinom polju. Izabranici Damira Rajkovića dominirali su cijelom utakmicom i završili utakmicu sa sigurnih 62:42. Naša je reprezentacija odlučila odmah na početku pokazati da suzdržavanja u ovoj utakmici neće biti jer obrana je odradila lavovski dio posla te je prva četvrtina završila s 22:5 za Hrvatsku. U drugoj se četvrtini slovenska reprezentacija pomalo oporavlja i igra se koš za koš, no razlika se smanjuje tek za jedan pa se na poluvrijeme odlazi s 36:20 za Hrvatsku.

Treću četvrtinu košem otvara Karlo Uljarević koji se netom vratio s priprema seniorske reprezentacije, a nešto kasnije ubacuje i za najveće vodstvo Hrvatske u trećoj četvrtini - +22 pri rezultatu 44:22.  U zadnjoj dionici je Hrvatska imala i vodstvo od +25 i to dva puta, a semafor označava kraj utakmice pri rezultatu 62:42 nakon trice Denisa Alibegovića za Sloveniju, no valja napomenuti da je Slovenija u ovoj utakmici imala neobično loš postotak ubačenih trica – samo 15% pokušaja je našlo put do mreže.

Za Hrvatsku je Mateo Drežnjak ubacio 18 poena, dok je kapetan Karlo Uljarević dodao 10 poena, ali i 7 asistencija i 4 skoka.

Nitko od reprezentativaca Slovenije nije uspio doći do dvoznamenkastih pogodaka, a po 6 poena su ubacili Denis Alibegović i Urban Oman.

Kompletna statistika OVDJE

 Utakmica Finska - Grčka je završila rezultatom 54:58, a kompletnu statistiku te utakmice pogledajte OVDJE


Raspored narednih utakmica:

 
17:00
 19:00
01.07.
Finska - Hrvatska
Slovenija - Grčka
02.07.
Hrvatska - Grčka
Slovenija - Finska