Hrvatska
U-20 reprezentacija pobjedom otvorila turnir u Dubrovniku

U-20 reprezentacija pobjedom otvorila turnir u Dubrovniku

Autor: Paulo Sarić

Priliku su dobili svi igrači, a presudila je bolje raspoložena klupa Hrvatske.

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija U-20 slavila u prvoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva B divizije koje će za 19 dana početi u rumunjskoj Oradei. Izabranici Damira Rajkovića nakon produžetaka su pobijedili Sloveniju rezultatom 81-79.

Mladi Hrvati su bolje otvorili susret i imali laganu inicijativu većim dijelom prvog poluvremena. Početkom druge dionice naša je reprezentacija otišla i na dvoznamenkastu prednost (27-16) no susjedi se brzo vraćaju u utakmicu i do odmora poravnavaju rezultat. Sredinom treće četvrtine Slovenci rade seriju 0-10 i prelaze u vodstvo, da bi nekoliko napada poslije imali i najvećih šest poena prednosti. Ipak, do kraja susreta smo gledali neizvjesnu utakmicu koja je otišla u produžetak. Tamo su se bolje snašli naši mladići koji su dodatnih pet minuta dobili s 11-9 i upisali prvu pobjedu na pripremama.

- Dobro smo igrali s obzirom da smo radi matura naših igrača imali okrnjene treninge. Stoga sam zadovoljan prikazanim. Trebat će nam vremena da se uigramo. Napadački nismo bili pretjerano raspoloženi, a i u obrani smo dosta griješili unatoč velikoj borbenosti igrača. Najvažnije je da imamo veliku želju, a ostatak ćemo popraviti na treninzima – izjavio je izbornik slovenske mlade reprezentacije Aleksandar Sekulić za službene stranice saveza.

Najbolji u redovima domaćeg sastava bio je šibenski dvojac Badžim i Radovčić, pri čemu je prvi ubacio 16 poena i uhvatio šest skokova, dok je potonji uz 13 koševa podijelio četiri asistencije. Slovence je predvodio izvrsni Urban Durnik koji je zabio 23 poena uz šest skokova. U statistički prilično izjednačenom dvoboju priliku su dobili svi igrači u zapisniku, a treba istaknuti vrlo dobar doprinos hrvatske klupe koja je zabila 16 koševa više od svojih slovenskih kolega.

U drugom susretu jučerašnjeg dana Crna Gora je svladala Rusiju rezultatom 68-60.

Hrvatska reprezentacija idući susret igra danas protiv Rusije, s početkom u 17 sati.

HRVATSKA – SLOVENIJA 81:79 (19:14, 12:17, 18:21, 21:18, 11:9)

Hrvatska: Radovčić 13, Uljarević 2, Kalajžić 8, Badžim 16, Dubelj, Čizmić 10, Perković 6, Šarac 11, Barnjak 2, Vrkić 6, Žulj, Savić 7

Slovenija: Durnik 23, Martinčič 11, Vesel 9, Šiško 8, Oman 8, Bratec 7, Ledel 4, Habat 4, Barič 3, Macura 2, Mulaomerović, Rožan