Europa i Svijet
Hrvatska
U 3 stigli iz Beograda u Zagreb, u 9 avionom krenuli za Moskvu

U 3 stigli iz Beograda u Zagreb, u 9 avionom krenuli za Moskvu

Autor: KK Cedevita

Već u utorak igrači Cedevite igraju novu utakmicu, protiv Kubana u Krasnodaru.

Nakon poraza kod Crvene zvezde, Cedevita je u ponedjeljak u 3:00 sata ujutro autobusom stigla iz Beograda i već u 9:00 sati krenula je prema aerodromu na put prema Moskvi pa prema Krasnodaru. U Rusiju će Zagrepčani stići kasno navečer i ponedjeljak će provesti bez treninga, a već u utorak u 18:00h po hrvatskom vremenu protiv Lokomotiv Kubana igrat će utakmicu 3. kola G skupine Top 16 faze 7Days Eurokupa.

Cedevita je Top 16 otvorila s dva poraza, gostujućim kod Trenta i domaćim protiv Budućnosti VOLI. Sigurno da bi im pobjeda u Rusiji došla kao melem na ranu, no to je puno lakše reći nego napraviti jer Lokomotiv ove sezone u Eurokupu još nije poražen nijednom, a u jakoj VTB ligi ta je momčad na prvom mjestu uz omjer 10-1. Za one koji više prate momčadi iz Eurolige nego Eurokupa, reći ćemo samo jedno – 7. siječnja Lokomotiv je u VTB ligi na gostovanju kod CSKA slavio 90:79.

"Pred nama je jako bitna utakmica i mislim da će igrači koji imaju karakter to pokazati poslije ovako loše utakmice protiv Zvezde. Igramo protiv jedne ekipe koja je odigrala duplo manje utakmica od nas, koja igra jako dobro i timski. Nemaju nekih zvijezda, ali igraju jako dobro kao tim. Neće biti lako, ali mi imamo kvalitetu, imamo neke igrače koji imaju karakter i napravit ćemo sve da u biti vratimo kiks kod kuće od Budućnosti i da se vratimo u igru", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Bez obzira što Lokomotiv ove sezone ima fantastične rezultate, to ne znači da Cedevita nema nikakve šanse.

"Ponekad igrač ni sam ne zna koju rezervu ima i što sve čovjek može napraviti. Treba dati ekstra energiju i treba imati dosta raspoloženih igrača. Jučer što god smo pokušavali, nitko nije dao nešto ekstra s klupe. Zato svatko tko uđe, a imali smo takvih utakmica, mora nešto dati. Pokazali smo da to možemo već primjerice u Torinu, ako je prava koncentracija i energija, i ja se nadam da će i sutra biti tako", dodao je Zdovc.

Will Cherry svjestan je koliko ja ova utakmica važna Cedeviti: "Malo jesmo umorni, ali kao što je i rekao trener, znali smo što nas čeka kad smo potpisivali ugovor. Koliko god da je ovaj ritam utakmica naporan za naša tijela, mislim da je još važnije da ostanemo jaki psihički. Moramo otići ondje i pokušati doći do pobjede. Ovo je utakmica koju moramo pobijediti. Ne samo zbog toga što igramo protiv takvog protivnika, nego i zato da bismo se vratili u pravi ritam."

Pobjeda u gostima kod Lokomotiva daleko bi odjeknula.

"U Eurokupu još uvijek nisu poraženi. Bilo bi sjajno doći ondje i izboriti veliku pobjedu. Pogotovo što već sljedeći tjedan oni dolaze k nama. Lokomotiv je jaka momčad i igraju dobru obranu, tako da nas čeka puno posla", dodao je Cherry.