Hrvatska
U 70. godini života preminuo košarkaš Zlatko Kauzlarić

U 70. godini života preminuo košarkaš Zlatko Kauzlarić

U Zagrebu je nakon teške bolesti preminuo košarkaš i košarkaški entuzijast.

Nakon teške bolesti, u srijedu je u Zagrebu u 70. godini života preminuo košarkaš i košarkaški entuzijast Zlatko Kauzlarić.

Košarkašku karijeru započeo je 1962. godine na zagrebačkoj Trešnjevci, u juniorima nekadašnje Jugomontaže, kasnije poznate pod imenom Industromontaža i Monting, a danas Zrinjevac. U matičnom klubu ubrzo je počeo igrati i za juniore i za seniore koji su se borili za povratak u državnu saveznu ligu. Sportski put ga je 1967. Doveo u novoosnovani KK Karlovac 67, a ubrzo ga u svoje redove dovodi karlovački KK Željezničar, tada moćni prvoligaški klub, za koji je igrao od 1968. do 1972. Tijekom četiri godine u Željezničaru imao je priliku u jednoj od najjačih europskih liga odmjeriti snage protiv Slavnića, Ćosića, Gjergje, Šolmana, Tvrdića, Skansija i Plećaša, a odlične igre su ga iz oslabljenog Željezničara vratile u Industromontažu koja je tih godina igrala u prvoj i drugoj ligi. 

Kauzlarić u mladim danima

U matičnom klubu koji je u međuvremenu promijenio ime u Monting nizao je uspjehe sa suigračima Mareljom, Nakićem, Valekom, Vanjkom, Miholićem, Bočkajem, Kavedžijom, Buvom, Sulejamonovićem, Mandićem i drugima koji su mu do zadnjeg dana ostali vjerni prijatelji. U klubu je ostao do 1979. godine, kada je najavio oproštaj od aktivne igračke karijere. Nije dugo izdržao van parketa pa je zaigrao za varaždinsko Zagorje u republičkoj ligi, a prosječno je postizao 40-ak koševa po utakmici i bio sportski uzor mladim igračima. Paralelno je redovno nastupao za veterane svog matičnog kluba na raznim humanitarnim utakmicama, turnirima i turnejama, a na jednoj od utakmica postigao je i svoj igrački rekord od 67 koševa na jednoj utakmici. Ljubav prema košarci još jednog ga je vratila u prvu ekipu Montinga, u kojem je sredinom osamdesetih i završio karijeru.

Posljednji ispraćaj Zlatka Kauzlarića bit će u ponedjeljak 23. listopada na groblju Miroševac u 12.30h.