Hrvatska
U 8. kolu HT Premijer lige u novim ulogama debitiraju dva trenera, prvi od njih već u srijedu

U 8. kolu HT Premijer lige u novim ulogama debitiraju dva trenera, prvi od njih već u srijedu

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Furnir Dubrava

Nakon reprezentativne, klupske obveze

Današnjim susretom Zadar-Gorica započinje 8. kolo HT Premijer lige koje će tijekom četiri dana donijeti šest utakmica, od kojih dvije nose epitet gradskog derbija.

Krenimo redom:

KK ZADAR – KK GORICA – srijeda, 16. studenoga 2022. u Zadru,
u dvorani Krešimir Ćosić, Splitska 3 u 19:00 sati

Zadar je u sjajnom ritmu igra s puno intenziteta istovremeno i slobode. Očito je da u svlačionici vlada dobra atmosfera i zajedništvo. Rezultat svega je tek jedan poraz u sedam odigranih kola i to onaj gostujući od Cibone. S druge strane Gorica ima upisanu tek jednu pobjedu što je rezultiralo smjenom trenera. Umjesto Vladimira Krstića momčad će do kraja sezone samostalno voditi njegov dosadašnji pomoćnik Braslav Turić. Pogled na ljestvicu jasno sugerira favorita, no košarka je nepredvidljiv sport u koje su uvijek moguća iznenađenja.

KK CIBONA – GKK ŠIBENKA – četvrtak, 17. studenoga 2022. u Zagrebu,
u Košarkaškom centru Dražen Petrović, Savska 30 u 19:00 sati

Susret momčadi koje poput Zadra imaju omjer 6-1 obećava dobru košarku, no treba imati na umu činjenicu da za Šibenčane sada kreće dio sezone u kojem ih čekaju renomiraniji protivnici. U nadoknadi utakmice 1. kola momčad s Baldekina je bila ravnopravna Cedeviti Junior jedno poluvrijeme nakon čega se igra šibenske momčadi raspala. Posljedica je to i brojnih problema u slaganju momčadi koje je ima trener Damir Milačić. Unatoč izjednačenom broju pobjeda Cibona u ovom susretu teško može pobjeći od uloge favorita.

KK SPLIT – KK ZABOK – petak, 18. studenoga 2022. u Splitu,
u Košarkaškoj dvorani Split, Ulica slobode 16 b u 17:00 sati

Zabok je prošle sezone igrao Ligu za prvaka, a sada je uz Goricu prikovan za dno poretka sa samo jednom ostvarenom pobjedom. Rezultiralo je to smjenom trenera. Već nakon tri kola otišao je Jakša Vulić, da bi u prijelaznom razdoblju Jurica Smiljanić u četiri kola ostvario omjer 1-3 te s ukupnim omjerom 1-6 prepustio trenersku palicu Domagoju Kujundžiću koji će na klupi Zaboka debitirati u rodnom Splitu. Čeka ga težak posao jer će na drugoj strani imati jednog od glavnih favorita za naslov prvaka Hrvatske.

KK FURNIR – KK BOSCO – subota, 19. studenoga 2022. u Zagrebu,
u SD Dubrava, Đure Prejca 2 u 18:00 sati


Uoče reprezentativne pauze Furnir je pobjedom protiv Cedevite Junior pokazao da i u nastavku sezone na njega valja ozbiljno računati. Bosco se s dvije pobjede za sada drži korak udaljen od dna, a utakmica s Dubravašima je sigurno jedna od onih u kojoj igrači trenera Ivana Tomasa vide svoju šansu. Kako je uz sve to u pitanju gradski derbi valja nam očekivati uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK ALKAR – subota, 19. studenoga 2022. u Čavlima,
u dvorani Mavrinci u 18:00 sati

Škrljevo je u sezonu ušlo s pet poraza, a onda se s dvije pobjede počelo penjati prema gore. Sigurno je da taj put žele nastaviti na svom parketu protiv momčadi Alkara. Sinjani generalno mogu biti zadovoljni pozicijom na ljestvici (omjer 3-4) i igrom koju igrači trenera Luke Bujasa prezentiraju, a susret protiv Škrljeva im je prilika da zaustave seriju od tri povezana poraza

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DINAMO-ZAGREB – nedjelja, 20. studenoga 2022.
u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11 u 18:00 sati

Još jedan zagrebački debi u kojem se obje momčadi nadaju uspjehu. Cedevita Junior (4-3) je blagi favorit, posebno nakon prezentacije u drugom poluvremenu susreta sa Šibenkom, no ne treba smetnuti s uma da je Dinamo (3-4) momčad s nekoliko vrlo iskusnih igrača koja je dugo bila u egalu i protiv Zadra. Dobre košarke neće nedostajati.

Sve utakmice možete pratite u prijenosu uživo na HKS TV-u.