Regija
U Beogradu preminuo Dušan Duda Ivković

U Beogradu preminuo Dušan Duda Ivković

Autor: Vlado Radičević tportal Photo: fiba.basketball

U 78. godini života.

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dušan Ivković preminuo je jutros u Beogradu u 78. godini života, javlja tportal.

Rođen je u Beogradu 29. listopada 1943. godine, a najveće uspjehe ostvario je kao izbornik košarkaške reprezentacije bivše Jugoslavije s kojom je u Zagrebu 1989. i Rimu 1991. postao prvak Europe.

Kao izbornik tadašnjeg Dream Teama bivše Jugoslavije osvojio je titulu prvaka svijeta u Argentini 1990. te olimpijsko srebro 1988. u Seulu. Pred kraj karijere s reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na Europskom prvenstvu 2009. u Poljskoj.

Taj jugoslavenski Drem Team činili su Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Stojko Vranković, Predrag Danilović, Arijan Komazec, Saša Đorđević i ostali.

U bogatoj trenerskoj karijeri Duda Ivković vodio je i velik broj klubova poput CSKA iz Moskve, Anadolu Efesa, Olympiakosa, AEK-a...

Kao klupski trener dvaput je osvajao Euroligu i Kup Radivoja Koraća, Saporta kup, Uleb kup, bio prvak Jugoslavije, Grčke i Rusije, a također je osvojio i kup i superkup u tim zemljama, a trenersku karijeru Ivković je okončao 2016. godine.