Hrvatska
U četvrtak repriza prošlosezonskog finala: Zadru na Višnjik stiže Split

U četvrtak repriza prošlosezonskog finala: Zadru na Višnjik stiže Split

Autor: KK Zadar

Hoće li biti više navijača nego protiv Cibone?

Sedmo kolo FAVBET Premijer lige donosi ogled lanjskih finalista Zadra i Splita. Branitelj naslova ove godine ima savršen skor od šest pobjeda, dok je Split u prošlom kolu na svom parketu pretrpio prvi poraz od Cibone.

Riječ je o protivnicima koji se dobro poznaju, ali dok je Zadar zadržao najveći dio igrača i trenera iz prošle sezone, Split je ušao s puno novih lica, pa i onim na klupi, gdje je Srđana Subotića zamijenio Slaven Rimac. Trener Zadra Danijel Jusup proučio je utakmicu koju su izgubili od Cibone i zna da Splićani ni ove godine neće biti lagan protivnik, pogotovo priključi li im se ponovno Shannon Shorter, što je praktički gotova stvar.

- Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i osvježimo. Zadnja utakmica protiv Bosca pokazala je da ako nismo koncentrirati možemo izgubiti od zadnjeg. Nadam se da smo nešto naučili iz te utakmice i da ćemo uz nešto drugačiji pristup drugačije i izgledati na parketu. Svi su zdravi, nadam se da ćemo biti i u četvrtak, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Činjenicu da je Split promijenio dosta igrača, kao i poraz od oslabljene Cibone u prošlom kolu, ne smatra razlogom za opuštanje.

- Što dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji: naša prednost je dosta igrača od lani, njihova entuzijazam i glad igrača koji se žele dokazati u novoj sredini.  Pokušavamo se cijelo vrijeme fokusirati na sebe i baviti svojim problemima. Gledao sam tu utakmicu, Split je veliki klub i neće se dopustiti da potone. Iskazali su ambicije za osvajanjem trofeja, dovođenje Shortera to potvrđuje.

Jedan od onih koji je u karijeri nosio zadarski i splitski dres je Karlo Žganec, koji je i ove godine važan kotačić Jusupove momčadi. Evo što on kaže o susretu u četvrtak:

- Radi se o susretu lanjskih finalista ali došlo im je dosta novih igrača, dio njih se još uvijek traži ali imaju dobrog trenera i kroz sezonu će se sigurno dizati. Split nije najboljoj situaciji ali ne smijemo nikoga podcijeniti, sigurno neće biti lako. Moramo se dobro pripremiti fizički i taktički, odigrati na način koji smo igrali u zadnje vrijeme kako bi dva boda ostala u Zadru, kaže Žganec.

Susret se igra u četvrtak u 19 sati u Dvorani Krešimir Ćosić.

Standings provided by Sofascore


Foto: KK Zadar/Andrej Jančijev