Hrvatska
U Dubravi ne zaboravljaju Jusupov rad u klubu i sjajne rezultate, ali i poručuju: Ako nam se ukaže prilika...

U Dubravi ne zaboravljaju Jusupov rad u klubu i sjajne rezultate, ali i poručuju: Ako nam se ukaže prilika...

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Je li vrijeme za veliki skalp?

Nakon pobjede u Sinju pred košarkašima Furnira je domaći susret 16.kola HT Premijer lige u kojem u petak od 20 sati u KC Dražen Petrović dočekuju Zadar. 

Prava je šteta što se ovaj susret neće igrati u Dubravi gdje je u tijeku postavljanje novog parketa jer bi sjajna forma Dubravaša (pet pobjeda u posljednjih šest susreta) i atraktivan suparnik ispunili tribine sportske dvorane u Dubravi. Lavovi nemaju imperativ pobjede protiv favoriziranog suparnika kojeg s klupe sjajno vodi Danijel Jusup kojeg se stariji navijači kluba sa istoka Zagreba rado sjećaju jer je upravo Jusup prije točno trideset godina sjeo na klupu žuto-crnih iz Dubrave (tadašnji Benston) i u tri sezone napravio odličan posao kako rezultatski tako i u promoviraju tada malo poznatih igrača kao Mladena Erjaveca i Maria Maloče.

”Ono što je nama najvažnije da budemo bolji nego u posljednjoj utakmici. Mnoge smo možda iznenadili s rezultatima u posljednje vrijeme iako ono što vidim na treninzima vjerujem da možemo biti još bolji. Zadar je favorit i kvalitetnija momčad od nas s jako dobrim rezultatima u ABA ligi, a do ove posljednje utakmice sa Splitom bili su i prvi u HT Premijer ligi. S obzirom da imaju dvije utakmice tjedno ostaje nam vidjeti u kakvom će sastavu istrčati na ovoj utakmici. Ako nam se ukaže šansa kao protiv Splita ili Cibone da držimo utakmicu što duže u egalu onda imamo nadu da možemo doći do pozitivnog rezultata”…kaže trener Jeronimo Šarin, idejni tvorac uspjeha Dubravaša koji uz trenutno MVP-a HT Premijer lige sjajnog Taveiona Hollingswortha i niz mladih igrača vuče Lavove prema najboljem rezultatu u ovom stoljeću.

 ”Ukoliko uspijemo zaustaviti njihovu tranziciju gdje su ponajbolji u ligi onda bi napravili veliki dio posla. To naravno neće biti lako, a ono što ih ove godine krasi je činjenica da na poziciji organizatora igre se mijenja jako puno igrača i teško je raditi pritisak kao kod drugih momčadi. Idemo ući hrabro u utakmicu i dati svoj maksimum kao što ga dajemo u velikom broju utakmica ove sezone”…kaže Šarin.