Hrvatska
U dvoboju Zadrana Batur bolji od Marčinkovića, Marčinković na kraju slavio. Kako to?

U dvoboju Zadrana Batur bolji od Marčinkovića, Marčinković na kraju slavio. Kako to?

Autor: KK Split

Dalmatinci su nadoknadili 14 poena minusa.

Splićani su se još jednom se vratili iz ponora. U 26. minuti kada je na semaforu svjetlilo 56:42 za Zabok 'Žuti' su već bili prežaljeni, a tada je tricu iz nemoguće situacije ubacio Maj Kovačević. U ponoru je Split bio i u 35. minuti, Zabok je vodio sa 71:60, ali onda se tricom ukazao Tomislav Gabrić. I da priča bude kompletna, stvar je u svoje ruke uzeo 19-godišnji Bruno Rebić, na minus tri, trideset sekundi prije kraja ubacio je tricu za 79:79, odveo Split u produžetak kojeg su 'Žuti' sigurno priveli do konačne pobjede nad Zabokom od 91:86 (18:21, 14:21, 24:20, 23:17, 12:7).

Ubacivali su te trice Kovačević (šut za tri 4:5, ukupno 16 poena), Gabrić i Rebić, a prva imena bili su Pavle Marčinković (20 poena, 7 skokova, 6 asistencija) i Mateo Kedžo (19 poena, 7 skokova, 5 asistencija), svoj doprinos dali su i ostali (Cobbins 8 poena, 8 skokova, Jukić 4 poena, 3 skoka). Mauro Veljačić odigrao je tek 13 minuta, Mate Kalajžić i Jamel Morris nisu ni bili u Zaboku, dakle momčad Vladimira Anzulovića do pobjede na nezgodnom terenu došla je bez prva tri beka.

Kad je bilo najteže pokazali smo da smo momčad. Još jednom je do izražaja došlo naše srce, hrabrost, to što dišemo kao jedan. Ovo je pobjeda momčadi, to je najvažnije – rekao je jedan od junaka splitske pobjede mladi Bruno Rebić.