Hrvatska
U finalu KAŽL i Trešnjevka

U finalu KAŽL i Trešnjevka

Završnica PH za kadetkinje.

Košarkaška Akademija Žana Lelas u finalu je prvenstva Hrvatske za kadetkinje i u nedjelju od 13.15 sati igrat će protiv Trešnjevke 2009. U prvom polufinalnom dvoboju odigranom pred više od 200 gledatelja na splitskim Gripama KAŽL je svladao Brod na Savi sa 52:38 (14:10, 16:8, 17:12, 5:8). 

Kod domaćih najefikasnija je bila Nika Lokica s 19 poena, a Vivien Nejašmić je, uz 8 poena, u pobjedu KAŽL-a ugradila 13 skokova. U redovima Broda na Savi Tea Josipović ostvarila je rekordnih 25 skokova, a Edita Poljac ubacila je 21 poen.

- Bilo je nervoze s obje strane, utakmica je bila dosta zahtjevna za obje ekipe. KAŽL-u želim sreću u finalu - rekao je trener Broda Dražen Rimarčuk, koji je dobar dio svoje igračke karijere proveo na Gripama.

Zadovoljan ulaskom u finale bio je trener KAŽL-a Ivan Beram.

- Bili smo malo u grču, uvukao se nekakav strah od pobjede, ali u finalu ćemo dati sve od sebe. Hvala vjernim navijačima, roditeljima i rodbini, koji su u velikoj broju pohodili utakmicu i bili nam iznimna podrška - rekao je Beram.

KAŽL - Brod na Savi 52:38

SPLIT - Dvorana Gripe. Suci Neven Jurjević (Zadar) i Ante Pepur (Kaštel Stari). Opunomoćenik HKS-a Ladislav Omero (Kaštel Stari).

KAŽL: Jakšić, Znaor, Nejašmić 8, Vranješ, Papak 7, Bešlić 7, Lokica 19, Smiljanić, Pavić 9, Šošić, Ljubos. Trener Ivan Beram.

Brod na Savi: Rimarčuk 1, Fonović, Poljac 21, Kostadinović, Milas, Kavka, Ilakovac, Kurdija 4, Fastić 4, Bertolović, Josipović 8, Šebalj. Trener Dražen Rimarčuk.

U drugom polufinalu Trešnjevka 2009 svladala je Medveščak sa 63:44 (18:9, 20:6, 12:10, 13:19). Pobjednice su bile uvjerljive od samog početka, predvođene Helenom Galunić (13 poena, 11 skokova), Petrom Jurić (9 poena, 7 skokova), Ivom Dorjom Žajom (8 poena, 8 skokova) i Hanom Muhl (6 poena, 7 skokova) vodile su utakmicu u jednom smjeru. Kod Medveščaka Bianca Livajušić ubacila je 14 poena, a Gabrijela Kolovrat imala 12 skokova.

- Utakmica je od prvih minuta bila trasirana u jednom smjeru, dobro je što smo se sačuvali za finale. Mogu biti zadovoljan prikazanim - kazao je trener Trešnjevke Željko Ciglar, a trener Medveščaka Viktor Kovač nije bio raspoložen za davanje izjava, pa je njegovu ulogu preuzela kapetanica Gabrijela Kolovrat.

- Svi su očekivali naš poraz, dale smo sve od sebe, ali nije se moglo. Idemo sada dati sve od sebe u utakmici za treće mjesto - kazala je Kolovrat.

Trešnjevka 2009 - Medveščak 63:44

SPLIT - Dvorana Gripe. Sudi Roko Hordov (Zadar) i Dino Vukušić (Split). Opunomoćenik HKS-a Ladislav Omero (Kaštel Stari).Trešnjevka: Rodek, Menalo 6, Laljek 9, Kelava, Šijaković 6, Savić, Konjević 3, Jurić 9, Galunić 13, Perić 3, Žaja 8, Muhl 6. Trener Željko Ciglar.

Medveščak: Dumenčić, Livajušić 14, Jakovac, Škeva, Bilić-Prcić, Krajinović 10, Kolovrat 8, Biščan, Leovac 6, Ljubas 2, Jakelić, Jakovljević 4. Trener Viktor Kovač.