Hrvatska
U Hrvatskoj krilo, u Španjolskoj – razigravač

U Hrvatskoj krilo, u Španjolskoj – razigravač

Autor: Paulo Sarić

Prvo inozemno iskustvo bivšeg mladog reprezentativca.

Svojedobno jedan od najtalentiranijih hrvatskih igrača i jedan od onih koji je nastavio nisku medalja i nagrada sa omladinskih prvenstava Europe, Lovro Mazalin, ovoga je ljeta pronašao novi klub. Nakon što je proveo nekoliko godina u Cedeviti u kojoj nije dobio priliku da pokaže što zna i jedne, polovično uspješne, sezone u Zadru, odlučio je raskinuti ugovor s aktualnim hrvatskim prvakom i okušati se u inozemstvu. Izbor je pao na Zaragozu čijeg je trenera očarao još prije nekoliko godina igrama na juniorskom prvenstvu Europe i koji je želio hrvatskog krilnog igrača u svojoj momčadi.

- Još uvijek nisam istražio grad, ali se nadam da ću uskoro. Imamo sve što nam treba za kvalitetan rezultat. Momčad je izvrsna i prepuna mladih igrača. Još uvijek čekamo da nam se priključe Amerikanci i Dragović. Bit ćemo mlada i energična ekipa – kazao je prilikom predstavljanja u svome novom klubu mladi Lovro Mazalin.

U Zaragozi je nastupalo nekoliko hrvatskih igrača, a dosta dubok trag je ostavio nekadašnji reprezentativac i igrač s trogodišnjim NBA iskustvom Damjan Rudež, dok je prošle sezone dres Lavova nosio još jedan bivši igrač Cedevite i Zadra – Filip Kraljević.

- Pričao sam s Kraljevićem i Rudežom prije nego sam potpisao za Zaragozu. Rudež mi je poslao poruku i rekao da će mi pomoći sa svime što mi bude trebalo vezano za moj boravak u gradu. Ja ga ne znam osobno, pa mi je to bilo genijalno. Kraljević je također nahvalio grad i klub te jedva čekam da počnem igrati – izjavio je nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac.

Mazalinu će naredna sezona biti prva izvan Hrvatske. Nakon što je preko Petrinje došao do Cibone nosio je i dresove ostale dvojice hrvatski abaligaša. No, tek je lani u Zadru dobio priliku da pokaže što zna. Pogotovo u prvome dijelu sezone, da bi mu minutaža opadala kako se sezona približavala kraju.

- Zaragoza mi se čini kao izvrsna prilika. Kao što sam već rekao, imamo mladu momčad i mislim da ću se dobro uklopiti. Ovo je novo iskustvo za mene. Liga je mnogo bolja od Jadranske i to će mi predstavljati velik izazov. Kao što znamo, španjolska liga ima čak pet euroligaša. Uzbuđen sam što ću igrati protiv dobrih momčadi i kvalitetnih igrača, te se nadam da ću iz dana u dan biti sve bolji – kazao je Mazalin.


Jedna od glavnih karakteristika njegove igre je igra s loptom u rukama nakon čega prodorima ili dodavanjima ugrožava protivnički koš. Periodično je igrao i na poziciji visokog razigravača, a to će nastaviti i u ACB ligi.

- U pravilu igram na krilu, dobar sam u tranziciji i mislim da igram dobru obranu. Mogu dodati loptu, mogu pucati… Radit ću sve što trener zatraži od mene. Mogu pripomoći i na poziciji razigravača, ukoliko se to od mene traži. Pričao sam s trenerom i kazao mi je da ću pomagati i na poziciji jedan, ukoliko se netko od suigrača ozlijedi ili razboli, no da će me primarno koristiti na pozicijama dva ili tri

Za kraj, jasno je definirao prioritete.

- Mislim da se dobro uklapam u momčad. Mladi igrači moraju što više trčati i igrati sa velikom dozom energije, a upravo ću to raditi. Dat ću sve od sebe, igrati na vrhuncu svojih mogućnosti i učiniti ću sve da momčad dođe do pobjede. To je jedino što je bitno  – zaključio je mladi i talentirani Lovro Mazalin.