Europa i Svijet
Hrvatska
U Hrvatskoj vas ispraćaju šutke, u Poljskoj bakljadom i uz najveće počasti

U Hrvatskoj vas ispraćaju šutke, u Poljskoj bakljadom i uz najveće počasti

Autor: Branko Tabak Photo: Twitter

Daleko je Poljska, ne vidi se iz Hrvatske, Njemačka je bliže.

Hrvatski trener Igor Miličić napušta Poljsku u kojoj je proveo veći dio svoje igračke i cijelu dosadašnju trenersku kerijeru. U Wloclaweku je zavrijedio status božanstva i nadimak Profesor.

Miličić je od 2018. do 2020. s ovim klubom osvojio četiri trofeja i to dva naslova prvaka Poljske te po jedan Kup i Superkup.

Nedavno je objevljena vijest da preuzima njemački Bamberg. Navijači Anwila bakljadom su se oprostili od trenera koji im je donio silne radosti.
Poput rada Darija Gjergje, koji briljira na klupi Oostendea i na izborničkom mjestu belgijske reprezentacije, ni Miličićev rad u Hrvatskoj nije dovoljno cijenjen niti valoriziran. To čak i ne bi bio problem kada bi se danas reklo - 'pa kako nam je promaknuo' ili 'pogriješili smo'.

A tko zna koliko nam ovako mladih i sposobnih ljudi prolazi ispod 'stručnog' radara, a da ih ovaj ne registrira. Ništa čudno u zemlji u kojoj se za osvajanje trofeja i dobre rezultate dobija 'nečasni otpust' i u kojoj nepravdu prema kolegama koji prolaze takvu golgotu šutke promatraju ostali treneri. Kao da ih sutra ne čeka sudbina Naglić ili Jusupa. Nisu svi takve sreće da im se stvari poslože kao Miličiću i Gjergji.