Europa i Svijet
Hrvatska
U hrvatskom finalu u Švicarskoj Bavčević napravio prvi korak prema naslovu

U hrvatskom finalu u Švicarskoj Bavčević napravio prvi korak prema naslovu

Autor: Paulo Sarić

Najveći broj hrvatskih košarkaša, naravno s izuzetkom prvenstva Hrvatske, bori se za titulu prvaka Švicarske. Čak četvorica.

A bilo bi ih i više da se sin trenera Montheya Nikše Bavčevića, Marin Bavčević nije ozlijedio prije nekoliko mjeseci te je zbog ozljede križnih ligamenata za njega sezona završena.

U "hrvatskom dvoboju"  između Montheya i Lions de Geneve pobjedu je odnijela domaća momčad rezultatom 67-62 i povela u seriji na četiri pobjede. 

Monthey je bolje otvorio susret i rano poveo 10-3, no gosti se ubrzo vraćaju u utakmicu i do poluvremena preokreću na 30-32. U trećoj se četvrtini igra koš na koš, a posljednju prednost gosti, za koje nastupaju Juraj Kozić i Roberto Kovač, su imali sedam minuta prije kraja susreta kada je Gravet položio za 48-49. Uslijedila je serija 11-2 kojom su košarkaši bivšeg trenera Šibenika i Splita prelomili susret i poveli 1-0 u finalnoj seriji.

Najbolji strijelac Montheya, za kojeg u današnjoj utakmici nije nastupio bivši igrač Cibone i Zadra, Pankracije Barać, bio je Brandon Young sa 22 koša, dok je jedini vrijedan spomena u redovima Lavova bio Antonio Ballard sa 21 poenom i 10 skokova. Roberto Kovač je za gostujuću momčad zabio 9 koševa, dok je Juraj Kozić za nešto više od tri minute provedene na parketu ostao bez učinka.

Druga utakmica finala na rasporedu je u utorak sa početkom u 19.30 sati na istom mjestu.