Hrvatska
U HT Premijer ligi Split i dalje u ciklusu centrifuge

U HT Premijer ligi Split i dalje u ciklusu centrifuge

Nastavljaju "Žuti" svoj hod po Hrvatskoj ligi.

Od kraja prošle godine kada su svladali Alkar s 23 razlike momci s Gripa ne zaustavljaju se kada su u pitanju domaće momčadi. Sonik je poražen s 22 razlike, Hermes sa 65, Furnir s 34 razlike, a u 19. kolu HT Premijer lige Split je svladao Šibenku s 108:77 (17:16, 31:19, 24:15, 36:27).

Gosti su se držali tek prvu četvrtinu, a onda su upali u "program", prednost Splita je samo rasla iz minute u minutu. Odličan je bio Ivan Perasović (11 poena, 5 skokova, 7 asistencija), Sani Čampara ubacio je 19 poena (trice 5/6), Blaž Mesiček je uz 16 poena, ostvario i 8 asistencija, Marin Marić imao je "double-double" (15 poena, 10 skokova), Antonio Vranković bio je stopostotan (šut 5/5), Pavle Marčinković standardan (13 poena, 5 skokova, 6 asistencija), a svoje minute iskoristio je i Roko Gizdavčić (trice 3/3). Sve u svemu bila je to jedna lijepa večer za "Žute".

- U zadnje vrijeme igramo na dobrom nivou, protiv Šibenke smo to samo i potvrdili. U prvoj četvrtini nismo imali energije, Gizdavčić nam je unio živost svojim ulaskom, iskoristio minute, šutirao trice 3/3, posebno ga pohvaljujem. I Perasović je zaslužio sve svoje minute, igrao je dobro i u obrani i u napadu. Mladim igračima ne poklanjamo minute, nismo mi socijalna ustanova, ne dijelimo bonove i poklone, oni moraju zaslužiti minute. Samo na takav način će naučiti što znači biti profesionalni sportaš. Moraju raditi vrijedno, čekati svoju šansu. Nije je lako dobiti, imamo kvalitetne igrače, sada se otvorilo Gizdavčiću - kazao je Splitov trener Ivica Skelin, koji nije mogao računati na lakše ozlijeđenog Ukića i bolesnog Perkovića.

U redovima Šibenke prvo ime bio je Milija Miković, koji je ubacio 30 poena.

- Split je bio brži, jači, bolji, došla je do izražaja jača liga u kojoj oni igraju. Mi smo pokušavali, borili se, ali nemam što zamjeriti svojim igračima - rekao je trener Šibenke Dženan Rahimić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore