Hrvatska
U Italiju po pobjedu!

U Italiju po pobjedu!

Autor: HKS/P.S.

„Naša je prednost na visokim pozicijama“

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija večeras s početkom u 20.30 sati igra drugu utakmicu kvalifikacija za EuroBasket koji se za dvije godine održava u Latviji i Srbiji. Protivnice izabranicama Anđe Jelavić bit će Talijanke koje su u prvom kolu bez većih poteškoća svladale Makedoniju rezultatom 52-61.

Hrvatice su u prvom kolu kvalifikacija, u subotu u Trnskom, tijesno poražene od Šveđanki 54-57 te u San Martino di Lupari idu s željom da se iskupe.

- Plan za Italiju je isti kao i za Švedsku, samo se nadam da će ishod biti bolji. Cure moraju dati svoj maksimum prvenstveno u obrani, truditi se, boriti se, jer će ipak biti teže igrati na gostujućem terenu. No, sve su spremne, voljne, željne… Vidjele su da mogu igrati protiv jakih ekipa poput Švedske te su pokazale da su i one dosta kvalitetne. Idemo na pobjedu i dat ćemo svoj maksimum. Ponavljam, glavno je da djevojke s terena iziđu sretne i zadovoljne, a nadam se da onda ni rezultat neće izostati – kazala je izbornica Anđa Jelavić uoči puta u Italiju.

Nekolicina hrvatskih reprezentativki igra u inozemstvu, a jedna od njih je i Nina Premasunac koja nastupa za talijanski Broni te je vrlo dobro upoznata s tamošnjom ligom i kvalitetom suparnica.

- Najjača strana Italije leži na njihovim bekovskim pozicijama, počevši od Giorgije Sottane preko jakih obrambenih igračica poput Crippe, Dotto do same Cecilije Zandalasini. Pritiskat će nas po cijelom terenu i stavljati naglasak na tranzicijsku igru. Italija voli igrati brzo i sigurna sam da će se jako dobro pripremiti za večerašnju utakmicu. Naša je prednost pod koševima i mislim da možemo iskoristiti razliku u visini. Moramo paziti da ne uđemo u njihov ritam. One će zasigurno htjeti ubrzati igru, dok nama, pak, više paše nešto sporija košarka. Idemo na sve ili ništa. Šanse za pobjedu su podjednake. Rade se o jednoj utakmici, o 40 minuta i sve je moguće u tom periodu. Vjerujem u nas, vjerujem da ćemo dobro reagirati i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu – kazala je „Talijanka“ u hrvatskim redovima.

Susret je na rasporedu u 20.30 sati uz prijenos uživo na stranicama HKS-a i Basketball.hr-a.