Hrvatska
U jednoj godini KK Split predstavio tri direktora, najnoviji je Edo Blažević

U jednoj godini KK Split predstavio tri direktora, najnoviji je Edo Blažević

Česte promjene na čelu KK Split.

Na sjednici Nadzornog odbora KK Split kluba održanoj 07.12.2018. postignut je sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim direktorom Marojem Bubalom. 

Za novog direktora KK Split jednoglasno je izabran 42-godišnji Edo Blažević. Novi direktor kluba je diplomirani kineziolog i dugogodišnji sportski djelatnik, nositelj je katedre na Kineziološkom fakultetu u Splitu – specijalistički studij. 

- U klub dolazim željan rada i s ciljem ostvarivanja programa koji sam prezentirao  NO, a to znači financijska stabilizacija kluba, ulaganje u infrastrukturu, povećanje broja djece u školi košarke, stvaranje marketinškog proizvoda koji će uz  prepoznatljivost kluba dovesti do povećanja prihoda i rezultatski  iskorak uz održivo poslovanje. Zahvaljujem svima na potpori koju već sada dobivam i osjećam veliku odgovornost i želju za dokazivanjem pri preuzimanju ovako velikog kluba - rekao je Blažević.

Maroje Bubalo ostat će klubu na raspolaganju.

- Zahvaljujem se radnoj i sportskoj zajednici kluba kao i članovima NO uz čiju sam pomoć sudjelovao u stabilizaciji kluba, realizaciji i pokretanju procesa koji su sada već vidljivi, a sve u želji da naši žuti ponovno steknu status najvećeg sportskog kluba s ovih prostora. Bila mi je iznimna čast i nadam se da sam ispunio sva očekivanja i  izazove koji su stavljeni pred mene. Nažalost zbog zdravstvenih razloga u obitelji nisam u mogućnosti više obavljati dužnost direktora, ali ću ostati aktivan pri klubu. Svoj angažman u klubu nastavit ću uz Universitas, drugu momčad kluba, na mjestu tajnika-volontera - kazao je Bubalo.

Bubalo je na dužnosti direktora proveo oko 8 i pol mjeseci, a u klub je stigao kao nasljednik Mislava Parlova koji je 'trajao' manje od tri mjeseca.