Europa i Svijet
Hrvatska
U Krešinoj dvorani zaigrat će Vesely, DiBartolomeo, Nando de Colo, Hudson...

U Krešinoj dvorani zaigrat će Vesely, DiBartolomeo, Nando de Colo, Hudson...

Autor: S event

Mjesec dana do petog izdanja Zadar Basketball Tournamenta.

Košarkaške zvijezde uskoro će ponovno Hrvatsku učiniti najvažnijom sportskom destinacijom. Jan Vesely, John DiBartolomeo, Nando de Colo, Lester Hudson, Amedeo Della Valle i Leon Radošević predvode zvjezdani popis pet euroligaških klubova kojima će se na zadarskom Višnjiku od 20. do 23. rujna po prvi puta ove godine pridružiti i kineski prvak.

Petu godinu zaredom Zadar Basketball Tournament predstavlja uvid u to kakva nas sezona očekuje u europskoj košarci ako je suditi po Fenerbahceu, CSKA Moskvi, Bayern Munchenu, a po prvi puta na turniru ćemo upoznati i Olimpiu Milano, Maccabi Tel Aviv te kineskog prvaka Liaoning Flying Leopards.

Jan Vesely u hrvatskom gradu košarke zaigrat će u sastavu tradicionalnog gosta i prošlogodišnjeg pobjednika turnira Fenerbahce. Češki 28-godišnji krilni centar s NBA stažem jedan je od najtraženijih imena u Europi. Uz vrhunske suigrače Fenerbahce svrstava u jednog od najjačih sudionika na Zadar Basketball Tournamentu.

John DiBartolomeo u Zadar dolazi po prvi put zajedno sa izraelskim Maccabi Tel Aviv. Ovaj izraelsko-američki košarkaš iz godine u godinu pokazuje izniman talent, a višegodišnji rad i trud doveli su ga na mjesto kapetana Maccabija s kojim je ove godine osvojio izralesku ligu.

Tridesetjednogodišnji Francuz Nando de Colo neizostavan je u sastavu CSKA Moskve koja će s protivnicima i ove godine odmjeriti snage na Zadar Basketball Tournamentu. S ruskim klubom može se pohvaliti osvajanjem Eurolige 2016. godine kada je osvojio i zavidnu MVP nagradu lige te Final four.

Lester Hudson još je jedan sudionik Zadar Basketball Tournamenta s iskustvom u prestižnoj NBA ligi. Nekadašnji igrač Washington Wizardsa i Cleveland Cavaliersa na turniru će zaigrati s kineskim Liaoning Flying Leopards koji u Zadru gostuju po prvi put.

Amadeo Della Valle novo je pojačanje talijanske Olimpie Milano koja u Zadar također dolazi po prvi put. Talent je usavršio na sveučilištu u američkom Ohiu nakon čega se vratio u rodnu Italiju i zaigrao za Grissin Bon Reggio Emilia. Osvojivši All-EuroCup, EuroChallenge i talijanski Supercup u novoj sezoni potpisao je za Olimpiu Milano s kojom će zaigrati i na Zadar Basketball Tournamentu.

Bayern Munchen na ovogodišnji turnir dolazi s hrvatskim pojačanjem Leonom Radoševićem. Talentirani Hrvat svoju je profesionalnu karijeru započeo u zagrebačkoj Ciboni da bi kasnije zaigrao za Olympia Milano, Lietuvos Rytas, Alba Berlin i turski Besiktas. U novoj sezoni prepoznao ga je jaki Bayern Munchen u čijem će se sastavu boriti za naslov pobjednika Zadar Basketball Tournammenta.

Zadar Basketball Tournament svojom organizacijskom i sportskom kvalitetom iz godine u godinu privlači sve veću pozornost domaće i strane javnosti, ali i struke. Uz sportske sadržaje, organizatori najavljuju i bogat popratni program koji će uz sam turnir biti i izvrsna nadopuna turističke ponude Grada Zadra i Hrvatske. Turnir organizira tvrtka S Event.