Europa i Svijet
Hrvatska
U Lipiku će igrati 16 ekipa iz 12 zemalja

U Lipiku će igrati 16 ekipa iz 12 zemalja

Jeste li spremni za spektakl?

Poznati su svi sudionici Lipik 3x3 challengera koji će u Lipiku biti odigran 14. i 15.6.

Posljednje 4 ekipe koje su u Lipik delegirane od strane FIBA 3x3, krovne 3x3 svjetske asocijacije pod čijim okriljem se i odigrava Lipik 3x3 challenger, su Utsonomiya (Japan), Ulaanbaatar (Mongolija), Lausanne (Švicarska) i Odessa (Ukrajina).

Od ranije je poznato da će u Lipiku igrati i Split Statist i Spalato (Hrvatska), Novi Sad, Beograd i Vrbas (Srbija), Ljubljana i Kranj (Slovenija), Sarajevo (BiH), Moscow Inanomo (Rusija), Ventspils Ghetto (Latvija), Humpolec (Češka) i Antwerp (Belgija).

To znači da će se ove godine u Lipiku za dva mjesta u finalu koja vode na WT Mastars u kanadski Saskatoon boriti 16 ekipa iz 12 zemlja Europe i Azije.

Challenger počinje u petak u 16 sati

Lipik 3x3 challenger započinje u petak 14. lipnja u 16 sati utakmicama u kvalifikacijskim skupinama, a potom i razigravanjem u skupinama glavnog dijela turnira. U petak će gledatelji imati prilike vidjeti čak 18 zanimljivih utakmica u ovom vrlo dinamičnom sportu koji će svoju olimpijsku premijeru doživjeti sljedećeg ljeta na Olimpijskim igrama u Tokiju. Obzirom da u Lipiku igraju ponajbolje svjetske momčadi, izvjesno je da ćemo imati prilike uživo gledati neke od budućih olimpijaca, a vjerojatno i osvajača olimpijskiuh medalja.

Subota od 18 sati je rezervirana za izlučne utakmice četvrtzavršnice i polufinala, a finale je predviđeno za 22 sata.

Zanimljiv je i podatak da će u Lipiku igrati 11 ekipa iz trenutnih Top 30 po Fiba 3x3 rankingu.

Novi Sad najveći favorit

Najveći favorit je ekipa Novog Sada, trenutno najbolje rangirana svjetska ekipa, te aktualni svjetski prvaci i pobjednici lanjskog finalnog Mastersa. Oni su challenger u Lipiku osvajali 2016. i 2017.

Iz Top 10 ekipa tu su još Ljubljana (7.) i Humpolec (10.) koji u Lipiku brani lanjsko finale, a prema trenutnom renkingu slijede Vrbas (16.), Kranj (18.), Moscow (19.), Lausanne (23.), Ulaanbaatar (25.), Beograd (27.), Utsonomiya (29.) i Ventspols (30.). Ostale ekipe trenutno nisu rangirane u Top 30, ali definitivno imaju svoje šanse jer posebno u 3x3 košarci vrijedi nepisano „pravilo“ da svatko može pobjediti svakoga. Svoju šansu će čekati i dvije hrvatske ekipe; Statist Split, hrvatska 3x3 reprezentacija i ekipa koja je lani u Lipku dogurala do polufinala kao i ekipa Spalato iz Splita, mlada ekipa od koje se u 3x3 svijetu puno očekuje.

I ovogodišnju završnicu u subotu 15.6. od 20 sati će uživo prenosi Arenasport TV na svom 1. programu. Sve utakmice oba dana Lipik 3x3 challengera će biti uživo prenošene putem live streaminga i to na FIBA 3x3 youtub kanalu.

Zabava, nagradne igre, Cedevitašice, Party u „robnoj“...

Osim vrhunske 3x3 košarke, posjetitelje očekuju brojni zabavni sadržaji i nastupi, prije svih vrlo atraktivnih Cedevitašica. Posjetitelji će moći sudjelovati u zanimljivim i aktivacijama i osvojiti bogate i vrijedne nagradne, a tu je i neizostavni i čuveni „Back to the future 3x3 party“ (i u petak i u subotu) u kultnom prostoru nekadašnje robne kuće “Budućnost“ u Lipiku.

Sve novosti vezane uz 3x3 košakru pratite na http://www.lipik3x3challenger.org/