Hrvatska
U najboljoj utakmici sezone Dubravaši deklasirali Škrljevo i stigli na korak od doigravanja

U najboljoj utakmici sezone Dubravaši deklasirali Škrljevo i stigli na korak od doigravanja

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Nitko ne pobjeđuje Dubravu osam puta za redom

U prvoj utakmici 7.kola HT Premijer lige za ostanak Furnir je u Dubravi nadigrao Adria Oil Škrljevo 95:63. Druga uzastopna pobjeda Dubravaša bila je vjerojatno i najbolja utakmica sastava Jeronima Šarina ove sezone.

Raspoloženi Mateo Vidović i Lovro Mandalinić slomili su goste u drugoj četvrtini kada su uz Kenana Karahodžića i mladog Mihaela Kosa kreirali seriju 15:0 s kojom su otišli na +21 (47:26). Na poluvremenu je bilo 54:33, a sve nade gostiju nestale su u prvim minutama treće četvrtine kada su Filip Krajina, Domagoj Samac i Vidović napravili seriju 10:2 za +29 (64:35). Sredinom posljednje četvrtine s pet uzastopnih poena Filipa Bjelanovića bilo je i najvećih +32 (83:51).

”Tri puta smo izgubili ove sezone od Škrljeva i nakupila se neka velika želja da ih pobijedimo. To smo u prvom poluvremenu i pokazali. Odlična šuterska večer i odlična obrana su nas odveli do uvjerljive i važne pobjede”..kazao je Vidović nakon susreta.

Ovom pobjedom Furnir je prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza protiv Škrljeva, a na tom putu predvodili su ga Vidović s 25 poena (20 u prvom poluvremenu) i Mandalinić s 21. Za goste je Josip Barnjak ubacio 16 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore