Hrvatska
Regija
U pravom trileru Split svladao Široki i izborio doigravanje

U pravom trileru Split svladao Široki i izborio doigravanje

Žuti ostali u igri za plasman u ABA ligu.

U pravom trileru, velikoj drami na Gripama, Split je u 22. kolu Druge ABA lige svladao Široki s 78:76 (26:17, 22:13, 6:20, 24:26) i regularni dio sezone završio na drugom mjestu. U doigravanju Split igra protiv MZT-a i ima prednost domaćeg terena. Bila je to utakmica na sve ili ništa, "Žutima" je pobjeda nosila drugo mjesto, poraz ih je izbacivao iz doigravanja (Sutjeska je svladala Dynamic). U utakmicu je momčad Ivice Skelina ušla odlično, do poluvremena vodila s 48:30 i činilo se da gosti nemaju šansi. Ipak, u trećoj četvrtini Široki se vratio, u četvrtoj i poveo s 61:56, a minuti i dvadeset sekundi prije kraja imao vodstvo od 73:70. No, "Žuti" su uspjeli okrenuti utakmicu, Gabrić je smanjio na 73:72, Mateo Drežnjak promašio, a 32 sekunde prije kraja Toni Perković je ubacio tricu za 75:73. Potom je Filip Kraljević iskoristio samo jedno slobodno bacanje da bi na 14 sekundi do kraja James Washington realizirao oba slobodna bacanja. Goran Filipović je osam sekundi prije kraja smanjio, Gabrić sekundu kasnije pogodio jedno slobodno bacanje, ali lopta je došla do "Žutih" za veliko slavlje na Gripama.

- Malo tko nas je vidio na drugoj poziciji prije nekih mjesec dana. Čestitam mojim igračima, suradnicima - rekao je Splitov trener Ivica Skelin čija je momčad u finišu Druge ABA lige ostvarila četiri pobjede zaredom (Sutjeska i Široki na Gripama, Rogaška i Helios u gostima), svladala sve direktne rival za plasman među prve četiri ekipe.

Za Split su igrali Perković 14, Washington 16, Rebić, Kedžo 2, Gabrić 11, Runjić, Marčinković 8, Bajo 10, Kovačevič 5, Vrgoč, Morris 7, Vranković 5.

Foto: KK Split/Ivica Čavka