Hrvatska
Regija
U prodaju puštene ulaznice za Superkup ABA lige

U prodaju puštene ulaznice za Superkup ABA lige

Zagreb, 26. do 29. rujna.

Superkup ABA lige, treći po redu, održat će se ove godine u Zagrebu u dvorani “Dražen Petrović” od 26. do 29. rujna. Organizatori turnira su Košarkaški klub Cibona i marketinška agencija MYD, vlasnik svih medijskih i marketinških TV prava. Pored domaćina Cibone, na turniru će još sudjelovati Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita-Olimpija, Partizan, Sixt Primorska, FMP i Mega Bemax.

Prvog dana, u četvrtak 26. rujna, na parket izlaze Partizan i Mega Bemax (17 h), a potom  Crvena zvezda i Primorska (20 h). Drugog dana igraju Cedevita-Olimpija i FMP (17 h ), odnosno Budućnost i Cibona (20.30 h ). Polufinale je u subotu od 17 sati, a finale se igra u nedjelju od 20 h.

Osim kvalitetne košarke, publika će moći uživati i u akrobacijama grupe “Dunking Devils” koji izvode prave vratolomije na terenu, a tijekom cijelog turnira širom dvorane bit će postavljene fan zone sa zanimljivim natjecanjima i nagradnim igrama.

Ulaznice su puštene u prodaju te se mogu nabaviti na blagajni Cibone ili on line (ulaznice.hr).

- Nakon uspješno organiziranog Final Foura za juniore u Slavonskom Brodu, uvjeren sam da će i Superkup biti kvalitetan, i da će biti po ukusu publike. Zagreb je grad s dugom i bogatom košarkaškom tradicijom, ljudi poznaju ovaj sport, što se vidjelo i u završnici ABA Lige prošle godine kada je u dvorani priređen pravi sportski spektakl.  Za nas je to još veći izazov, jer se radi o duplom formatu u kojem će sudjelovati osam ekipa. Zahvalio bih se Ciboni na domaćinstvu i odličnoj suradnji. Očekujem jedan kvalitetan turnir, sve ekipe su se ozbiljno pojačale za sljedeću sezonu, puno  je novih, kvalitetnih košarkaša, i bit će to pravi praznik košarke - kazao je Željko Vela, predstavnik MYD agencije.

Do sada su odigrana dva Superkupa. U Baru je pobjednik bila Cedevita, dok je prošle godine u Laktašima slavila Crvene zvezda. Plasman na ovogodišnij turnir osiguralo je prvih šest momčadi u regularnom dijelu ABA lige, domaćin, kao i pobjednik ABA lige 2.

- Zadovoljstvo nam je što ćemo biti domaćini Superkupa, posebno jer već neko vrijeme u Zagrebu nije bio organiziran turnir ovakvog tipa. Ime Cibone i ove dvorane u kojoj svi klubovi u regiji vole igrati doprinijet će priči da taj Superkup bude jedan praznik košarke i da svi sudionici pokažu što su pripremili za nadolazeću sezonu. Mi smo suorganizator, imamo dio kojem ćemo se pobrinuti, a ne sumnjam da će u suradnji s MYD-om sve biti organizirano  do najsitnijeg detalja – rekao je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.