Regija
U prometnoj nesreći poginuo proslavljeni makedonski košarkaš

U prometnoj nesreći poginuo proslavljeni makedonski košarkaš

Nakon večere s poznatim pjevačem Alenom Islamovićem.

Nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur (70) poginuo je u prometnoj nesreći u Skoplju, javlja Koš magazin

Policija Sjeverne Makedonije je priopćila da se nesreća dogodila sinoć oko 23.00 sata kada je vozilo VW Caddy kojim je upravljao popularni Buštur udario u betonsku žardinjeru. Georgievski je poginuo na licu mjesta.

Maakedonski košarkaš je prije nesreće večerao s pjevačem Divljih jagoda i Bijelog dugmeta Alenom Islamovićem koji je to objavio na Fejsbuku uz fotografiju 



Blagoja Georgievski, rođen je 15. listopada 1950. u Skoplju, igrao je za skopski Rabotnički, a u dresu reprezentacije Jugoslavije je osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Montrealu 1976, srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 1971. i zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

Bio je o potpredsjednik Makedonskog olimijskog komiteta koji je istakao da je Georgievski igrama u dresu Rabotničkog i jugoslavenske reprezentacije “s pravom zaslužio epitet najboljeg košarkaša stoljeća u Makedoniji”.