Hrvatska
U prvom kolu Ribola kod Dinama, Jazine kod Bosca

U prvom kolu Ribola kod Dinama, Jazine kod Bosca

Raspored Prve muške lige za sezonu 2021/22

U Prvoj muškoj ligi u nadolazećoj će sezoni nastupiti sljedeći klubovi:

  1. KK Amfora
  2. KK Bosco
  3. KK Dinamo Zagreb
  4. KK Dubrovnik
  5. KK Hermes Analitica
  6. KK Jazine Arbanasi
  7. KK Kvarner 2010
  8. KK Medveščak
  9. KK Omiš Galeb
  10. KK Ribola Kaštela
  11. KK Samobor
  12. KK Zapruđe

Nova u ligi je KK Hermes Analitica koja je pristigla iz HT Premijer lige i time zamijenila mjesto s Cedevitom Junior, dok su se iz Druge muške lige za stepenicu više popeli KK Amfora i KK Medveščak. U Drugoj muškoj ligi će se pak natjecati prošlogodišnji prvoligaši KK Pula 1981 i KK Sesvete.

Prvo kolo je na rasporedu 25. rujna 2021., a prvi dio natjecanja završava 22. kolom 25. ožujka 2022.

U drugom dijelu natjecanja igraju se Liga za prvaka i Liga za ostanak. Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1. do  6. mjesto, a Ligu za ostanak klubovi od 7. do 12. mjesta. U oba slučaja igra se 10 kola i prenose se svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja.

Iz Prve muške lige ispadaju dva posljednje plasirana kluba iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Drugoj muškoj ligi regije kojoj pripadaju.

U trećem dijelu dio natjecanja – doigravanju sudjeluju dva kluba i to klubovi koji su zauzeli 1. i 2. mjesto u Ligi za prvaka. Utakmice se igraju na dvije pobjede, s tim da je domaćin prve utakmice bolje plasirani klub iz Lige za prvaka. Pobjednik doigravanja Prve lige ostvarit će pravo igranja u HT Premijer ligi u sezoni 2022/23, dok će poraženi klub finala doigravanja igrati dvije izlučne utakmice s pretposljednjim klubom Lige za ostanak HT Premijer lige za ulazak u HT Premijer ligu u sezoni 2022/23.

Raspored utakmica za sezonu 2021/22 pogledajte OVDJE, a Propozicije natjecanja OVDJE.