Hrvatska
U seriji do sedam utakmica u nizu u Zagrebu Cibona je slavila samo dva puta, slijede nove dvije

U seriji do sedam utakmica u nizu u Zagrebu Cibona je slavila samo dva puta, slijede nove dvije

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbelić

U sklopu 19. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u srijedu, 31. siječnja, ugostiti Dubrovnik.

Pred Vukovima su ostala još samo dva susreta iz niza od čak devet utakmica u Zagrebu, u srijedu u Draženov dom dolazi Dubrovnik, a niz će se završiti susretom protiv Dinama prije odlaska u Bar na važnu utakmicu s Mornarom.

U tih sedam odigranih susreta, Cibona je upisala tek dvije pobjede uz pet poraza, i u utakmici protiv Dubrovnika sigurno će tražiti povratak pobjedama.

‘Naš cilj je vratiti se na pobjedničke staze, pred nama je susret s ekipom Dubrovnika, koja unatoč izostanku svog ključnog igrača Vujčića, igra vrlo dobro. Na čelu momčadi je Levi, bek s izraženom probojnošću, brzinom i izvanrednom obranom, koji se ističe kao jedan od vodećih defanzivnih igrača lige s prosječno četiri ukradene lopte po utakmici. Istaknuo bih još i Cvitkovića pod košem. Njihov nedavni preokret u utakmici protiv Dubrave, iako su zaostajali 18 poena, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Očekuje nas izazovna utakmica zbog naše ograničene rotacije, ali vjerujem da ćemo pred domaćom publikom uspjeti doći do pobjede.’ - rekao je trener KK Cibona, Dino Repeša.

Dubrovnik je u dosadašnjem dijelu sezone upisao polovičan učinak, devet pobjeda i devet poraza te drže visoko šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

‘Pred nama je susret s Dubrovnikom, ekipom koja se odlično snalazi u svojoj povratničkoj sezoni u Premijer ligi. Svjesni smo kvalitete njihovih pojedinaca te znamo koje prijetnje moramo neutralizirati. Pripremit ćemo se najbolje što možemo u ovom kratkom periodu te pokušati doći do nove pobjede u domaćem prvenstvu.’ - rekao je Ivan Majcunić, igrač KK Cibona u najavi utakmice.

Utakmica se prema rasporedu igra u srijedu, 31. siječnja, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka.

Standings provided by Sofascore