Hrvatska
U Sinju pad napona i pad Škrljeva

U Sinju pad napona i pad Škrljeva

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Važna pobjeda Alkara

U vrlo dobroj košarkaškoj predstavi Alkar je zasluženo slavio protiv DepoLink Škrljeva i tako stigao do šeste prvenstvene pobjede. Dugo je Alkar lomio goste koji su pravilu odlično otvarali četvrtine, ali završnice su zato išle debelo na stranu sinjske momčadi koja sada ima relativno dobru situaciju pred nastavak natjecanja, javlja portal Ferata.hr

Alkar – DepoLink Škrljevo 86:78 (25:28, 18:18, 24:21, 19:21)


Tek što je utakmica počela, pad napona u dvorani uzrokovao je desetominutni prekid nakon kojeg je bolje reagirala gostujuća momčad, ali Alkar se nakon minute odmora resetirao i na pogon Bašića serijom 12-0 otišao na plus pet. S odličnom igrom na obje strane parketa Alkar je nastavio sve do kraja četvrtine koju je zaključio s prednošću od 25:18.

Trica Polutka brzo je Alkara odvela i na plus devet, no tada se i Škrljevo probudilo i preko dvojca ThorntonJelić još brže se vratilo u egal. U samoj završnici prvog dijela ponovno je Alkar pronašao ritam i ostvario sedam koševa viška (43:36).

Dobar vanjski šut gostima je omogućio priključak u trećoj četvrtini, ali Alkar je u pravilu uvijek imao spreman odgovor u vidu Bašića ili Polutka koji su bili pravi motor sinjske momčadi. Baš kao i krajem poluvremena opet su završne minute četvrtine otišle debelo na domaću stranu, a tricom Vučića sa zvukom sirene Alkar je pobjegao na okruglih plus deset (67:57).

Spomenutom sinjskom dvojcu u međuvremenu se priključio Peevy koji je ušao u seriju dobrih napadačkih reakcija i on se na kraju prometnuo u faktor iznenađenja za goste. Serijom ubačaja Thorntona Škrljevo se tri minute prije kraja približilo na četiri koša zaostatka, što je natjeralo domaću klupu da pozove minutu odmora i spriječi potpuni priključak gostiju.

Tri igrača gostiju u posljednjem periodu su završila na klupi zbog pet prekršaja, što i ne čudi ako se u obzir uzme da je trener Rajković u igri koristio svega šest igrača, a sedmi je ušao zbog više sile. Alkar je u posljednju minutu donio pet koševa uz napad u kojem se Polutak na liniji bacanja našao čak četiri puta i sva četiri promašio, ali Tomašević je skočio i položio za konačno rješenje utakmice i veliku sinjsku feštu.