Hrvatska
U sjeni Hajdukovih juniora Zadar se plasirao na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića rutinskom pobjedom nad Zabokom

U sjeni Hajdukovih juniora Zadar se plasirao na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića rutinskom pobjedom nad Zabokom

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar

Četvrtfinale.

Zadar se plasirao na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića domaćom pobjedom protiv Zaboka. Utakmica je završila rezultatom 89-64.

Zadar je počeo jako, sjajni Trevor Thompson je ubacio deset poena u početnih nekoliko minuta, te se činilo kako će utakmica vrlo brzo "biti gotova". No, Vladimir Anzulović je prije svega vodio kontrolu o energetskoj potrošnji svoje momčadi, pa je Zabok rezultatski koliko-toliko bio u utakmici. Jednom kad se sredinom treće dionice probilo barijeru od 14 pogodaka razlike, sve je bilo gotovo. Razlika je rasla do +28, pa su priliku dobili i najmlađi članovi kod oba sastava. Malobrojni gledatelji su u nedostatku uzbuđenja na parketu više pratili utakmicu juniorske momčadi Hajduka u nogometnoj Ligi prvaka, koji su izgubili od Atletico Madrida nakon jedanaesteraca. 

Lijepih poteza nije nedostajalo, ali među njima se ističe sjajno dodavanje Pavla Marčinkovića za Thompsona, kao i fair-play reakcija Frana Jacovića.

Najefikasniji u redovima Zadrana bili su Thompson (6 skokova) i Antonio Jordano s po 18 poena, dok su kod Zabočana s po 11 poena prednjačili Jacović i kapetan Antonio Črnjević.