Hrvatska
U sjeni Kupa Bosco ostao bez trenera i dožvio debakl protiv Alkara

U sjeni Kupa Bosco ostao bez trenera i dožvio debakl protiv Alkara

Autor: Ferata.hr Photo: KSZ

Alkar je bez ikakvih problema slavio u Zagrebu protiv Bosca i time došao do svoje ukupno šeste, a druge uzastopne prvenstvene pobjede…

Bosco – Alkar 52:94 (16:19, 9:24, 17:20, 10:31)

Trebalo je Alkaru neko vrijeme da slomi otpor Bosca i utakmicu stavi čvrsto pod svoju kontrolu. Protegla se egal utakmica na dobrih 15 minuta, Bosco je odlično gađao za tri u tom periodu, nakon čega je Alkar pojačao ritam i do poluvremena odjurio do osjetne prednosti (25:43).

Posljednji koševi domaće momčadi u prvom poluvremenu bili su trica Ivankovića u 15. minuta za minus tri, ali od tog trenutka na parketu je postojala samo jedna momčad, ona sinjska, koja je serijom 15-0 u potpunosti razoružala mladu zagrebačku momčad.

Nastavak utakmice očekivano se pretvorio u čisto odrađivanje posla s jedne i druge strane tako da je jedino pitanje koje je ostalo u zraku bilo ono s kojom razlikom će Alkar slaviti. Odgovor na to pitanje bio je 42 (52:94). Vrijedi izdvojiti učinak Andersona koji ubacio 27 koševa te uz to imao po sedam skokova i asistencija.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu 2. ožujka, Alkar će gostovati kod Dinama, piše portal Ferata.hr

Dodajmo kako je Bosco prije nekoliko dana  ostao bez trenera. Ante Samac je podnio ostavku koja je i prihvaćena, a momčad je protiv Alkara vodio Pavel Sovulj

Standings provided by Sofascore