Hrvatska
U Škrljevo stiža Emeka Obukwelu, krilni centar iz Dallasa

U Škrljevo stiža Emeka Obukwelu, krilni centar iz Dallasa

Autor: Z.D. Photo: KK Depolink Škrljevo

Pojačanje za HT Premijer ligu i Alpe Adria Cup

Poziciju krilnog centra u sezoni 2022/23 će u momčadi Škrljeva popuniti Emeka Obukwelu iz Dallasa, SAD. Emeka je visok 203cm, rođen 1998. godine i nakon završetka školovanja ovo mu je prva sezona u Europi. Tri sezone je bio član sveučilišta Arkansas, da bi prošle sezone bio ponajbolji igrač Northeastern State University-a za koje je prosječno postizao 15 poena uz 8 skokova u prosjeku!

"Emeku pratimo već dulje vrijeme, u kontaktu smo s njegovim trenerima iz prošle sezone koji ga preporučuju kao izuzetno zahvalnog  i vrijednog igrača. Ima vrlo dobar šut, visoke postotke, a redovito je bio i prvi skakač ekipe. Snažan igrač, fine ruke, ali će mu sigurno trebati vremena na prilagodbu našoj košarci, međutim dovodimo ga kao pojačanje i vjerujem da će to i biti", rekao je trener Škrljeva Damir Rajković. 


Novi igrač Škrljeva u prvoj je izjavi nakon potpisa ugovora za novi klub rekao:

"Prvenstveno se zahvaljujem Bogu što sam dobio ovu priliku, igrati košarku na visokom nivou u Hrvatskoj i Škrljevu. Veseli me natjecanje i rad. Dat ću sve od sebe za što bolje igre i utakmice. Proteklih godina sam puno radio, napredovao i vjerujem da mogu pomoći u ambicijama Kluba. Odluci da dođem u Hrvatsku presudila je i činjenica da Depolink Škrljevo igra i Alpe Adria Cup te jedva čekam doći, trenirati i igrati utakmice."