Hrvatska
Vrijednosnice žele skinuti skalp Šibeniku koji u Slavoniju ne ide izgubiti

Vrijednosnice žele skinuti skalp Šibeniku koji u Slavoniju ne ide izgubiti

Vrlo zanimljiva utakmica mogla bi nas očekivati u Osijeku sutra.

Košarkaši Šibenika i Vrijednosnica u subotu se vraćaju u pogon. U Osijeku se igra osmina finala Kupa Krešimir Ćosić. Vrijednosnice su nimalo bezazlena momčad koja se pomalo neočekivano nalazi u donjem dijelu prvenstvene ljestvice s tri pobjede iz deset utakmica. Na tu nelogičnost uoči puta u ravnicu upozorava i Vladimir Anzulović.

- Osijek bi i po budžetu i po momčadi trebao biti pri vrhu Premijer lige, ali ih rezultati nisu baš pratili na što su sigurno utjecali i problemi s ozljedama koje su imali. Za očekivati je da će u nastavku sezone dići formu, tako da nas u subotu čeka težak posao – kazao nam je trener narančastih.

Za razliku od šibenskog, osječki je sastav, koji je u prvenstvu poražen na Baldekinu, u ovoj kratkoj zimskoj pauzi doživio određene promjene u sastavu. Brokerima je, naime, iz Japana stigla „ponuda koju nisu mogli odbiti“ za Australca Venkateshu Joisa, ali su doveli dva nova igrača. Potpisali su finskog reprezentativca Carla Allana Lindboma koji ima iskustva igranja u Ligi prvaka, a iz Cibone im je stigao mladi Mate Mandić

- I to govori koliko je to ambiciozan i ozbiljan klub. Ali, nešto će se i nas pitati. Mi sigurno ne idemo gore izgubiti – zaključio je Vladimir Anzulović.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Vrijednosnice koje su pred godinu dana zapele u osmini finala protiv Splita, sada imaju novu prigodu za korak naprijed. 

- Naravno da bi voljeli proći među osam najboljih, ali na putu stoji teška prepreka. Šibenik je najugodnije iznenađenje sezone u kojoj je dosada upisao samo jedan poraz. Potrudit ćemo se nanijeti im drugi - priželjkuje trener Vladimir Krstić, koji je ove sezone već igrao protiv mlade i poletne momčadi koju vodi  Vladimir Anzulović.

Prije mjesec dana na Baldekinu je domaćin slavio 74-62, a u tom dvoboju Osječani nisu bili samo sparing-partner. No, uz dosta oscilacija poraz se nije mogao izbjeći, ali prigoda za popravni stiže vrlo brzo.

Susret protiv Šibenika Vrijednosnice dočekuju kompletne s nekim novim licima u rosteru, pristigla na prijelazu dvije godine. Finac Carl Linbdom debitirat će ove subote, a nije isključeno da će Krstić moći računati na još jednog novog igrača.

- Dolazak finskog reprezentativca svakako je pojačanje, pokazao je to već na prvim treninzima, na koje je stigao poptuno spreman. Naravno, prilagodba nikad ne ide preko noći, ali već u subotu od njega, kao i cijele ekipe očekujem da se pokažu u dobrom izdanju. U tom slučaju možemo se i nadati plasmanu na završnicu - smatra Krstić.

Subotnja utakmica između Vrijednosnica Osijek i GKK Šibenik čiji će se pobjednik plasirati na završni turnir Kupa „Krešimir Ćosić“ počinje u 19 sati.