Regija
U Srbiji Borac i FMP kolo vode, pao i Partizan

U Srbiji Borac i FMP kolo vode, pao i Partizan

Autor: Branko Tabak

Partizan i Crvena zvezda vrlo lako bi se mogli sastati već u polufinalu.

Hrvatska HT Premijer liga prošla je bez iznenađenja i velikih 'skalpova'. Tek u doigravanju Škrljevo je minimalnom pobjedom nad Cibonom i izborenom majstoricom nakrivila toranj. 

U Srbiji iznenađenja ne nedostaje. Trenutačno vodeće momčadi dviju skupina Superlige su Borac Čačak i FMP.

Borac ima šest pobjeda i jedan poraz (od Zlatibora). Da s nije dogodilo ovo iznenađenje Čačani bi već mogli slaviti prvo mjesto u skupini. Ovako ih slijedi Crvena zvezda s dva poraza (od Borca i Mega Bemaxa) koja pobjedom većom od sedam razlike u uzvratnom susretu s Borcem može do prvog mjesta.

Pitanje je koliko je to Zvezdi u interesu jer tako za protivnika, kako trenutno stvari stoje, 'bira' Partizana. Naime, u drugoj skupini FMP drži prvo mjesto s omjerom 6-1, koliko ima i Partizan, ali momčad iz Železnika ima bolju koš razliku u međusobnim susretima.

Sinoć je FMP slavio protiv Partizana 87-82, u utakmici u kojoj je dominirao tijekom većeg dijela susreta i imao i 20 poena viška.

Tri kola prije kraja FMP je vrlo blizu startne jedinice koja mu u polufinalu doigravanja donosi drugoplasiranu momčad druge skupine. Tamo mogu završiti tri momčadi. Borac, Crvena zvezda, ali i Mega koja bi gostujućom pobjedom protiv Borca većom od 7 razlike i porazom Čačana od Crvene zvezde uskočila na drugo mjesto (iza Zvezde).

Realno je očekivati da to ipak bude Borac (ako Zvezda u međusobnom susretu pobijedi sa više od 7 poena razlike) pa bi drugi polufinalni par bio Crvena zvezda-Partizan. 

U konačnici to bi moglo dovesti do prošlogodišnjeg finala između Crvene zvezde i FMP-a. Ali nešto treba pitati i ostale klubove...