Hrvatska
U ŠŠ derbiju Škrljevo utišalo Šibenku

U ŠŠ derbiju Škrljevo utišalo Šibenku

Autor: Duje Jurić

Peta pobjeda momčadi Damira Rajkovića.

Petu prvenstvenu pobjedu ostvarili su košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedivši u 11. kolo HT Premjer lige Šibenku 88:77.

Prvih deset minuta pripalo je Adria Oil Škrljevu, koji je prvu četvrtinu dobio rezultatom 23:15. Nakon početnog vodstva Šibenke, te dva izjednačenja, ostatak je pripao domaćinima koje je predvodio Ivan Vrgoč sa 8 postignutih koševa. Kod gostiju Milija Miković postigao je 6 koševa. Najveća prednost Zelenih u dva navrata bila je plus deset 17:7 u 6' i 19:9 u 8'.

Iako su na početku druge četvrtine Zeleni otišli i na plus 14, pa je u 14 minuti na semaforu stajalo 31:17, Šibenčani se ne predaju pa dvije minute kasnije dolaze na minus šest 31:25. Da se gosti ne vrate u rezultatsku neizvjesnost pobrinuli su se Arkim Robertson sa 6 i Josip Barnjak sa 7 postignutih koševa, te Jure Gunjina jedinom tricom domaćina u prvom dijelu, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Adria Oil Škrljeva 45:32. Uz Mikovića koji je postigao 9, kod Šibenke Domagoj Šarić je dodao 10 koševa uz dvije trice.

Šibenka na početku treće četvrtine radi agresiju pa serijom 8:0 nakon što su trice postigli Henrik Pirko i Šarić te Miković dvicu, dolazi na zaostatak 45:40.  Trener domaćina Damir Rajković nije zvao minutu odmora, a njegova ekipa se ponovno odvaja pa u 25' stoji plus jedanaest 51:40. Gosti iz Krešimirova grada još su jednom priprijetili u 27' kada dolaze na zaostatak 56:52, ali domaćin ipak na mini odmoru ima prednost od plus sedam 65:58.

Nakon što je Šibenka otvorila posljednjih deset minuta zaostatkom od pet razlike 65:60, domaćin se odvaja i gotovo cijelu četvrtinu drži goste na deset do trinaest razlike. Najučinkovitiji kod Škrljeva bio je Gunjina sa 20 postignutih koševa od čega čak četiri trice. Do njega bio je Robertston sa 16, te Josip Barnjak sa 15 koševa. Kod Šibenke Milija Miković imao je duble-duble učinak,  17 koševa i 10 skokova.

Zeleni su sada na omjeru 5:5 i očekuje ih zaostala utakmica protiv Cibone iduće subote na Mavrincima, kako bi kompletirali prvi dio prvenstva, no prije toga i ogled u Zadru iduće srijede protiv Sonik Puntamike u okviru osmine finala Kupa Krešimira Ćosića.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore